Şehit Mustafa Peksoy Kimdir ve Nerelidir?

Şehit Mustafa Peksoy, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde doğmuş ve büyümüştür. Görevini İstanbul'da sürdürmekte olan Peksoy, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak hizmet veriyordu. Genç yaşta polislik mesleğine adım atan Mustafa Peksoy, görev bilinci ve vatan sevgisi ile tanınan bir polis memuruydu.

Mustafa Peksoy Nerede ve Nasıl Şehit Oldu?

Şehit Mustafa Peksoy, İstanbul Esenler'de, Mehmet Akif İnan Caddesi üzerinde denetim görevini ifa ederken bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Kaza, denetim yapmakta olan polis araçlarına çarpan bir otomobilin, Peksoy'a da çarpması ile meydana gelmiştir. Olay anında ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Mustafa Peksoy, derhal ambulansla hastaneye kaldırılmıştır. Ancak tüm müdahalelere rağmen, Peksoy tedavi gördüğü hastanede şehit düşmüştür.

Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu?

Şehit Mustafa Peksoy'un Görevi Sırasında Yaşananlar Nelerdi?

Kazanın meydana geldiği gün, Şehit Mustafa Peksoy, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde rutin denetim görevini yerine getirmekteydi. Saat 13.30 sıralarında Oruçreis Mahallesi, Mehmet Akif İnan Caddesi üzerinde gerçekleşen denetim sırasında, bir araç, kontrol noktasındaki polis araçlarına ve ardından Peksoy’a çarparak kazaya sebebiyet verdi. Kazada ağır yaralanan Peksoy, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmış ancak hayata tutunamayarak şehit olmuştur.

Mustafa Peksoy'un Şehadeti İstanbul'da Nasıl Karşılandı?

Şehit Mustafa Peksoy'un vefatı, başta görev yaptığı Esenler Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm İstanbul'da büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Görevini yaparken şehit düşen Peksoy, meslektaşları ve onu tanıyanlar tarafından büyük bir saygı ve hüzünle anılmıştır. Şehidin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'a götürülerek, düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacaktır. Türk milletinin gönlünde yer eden kahraman polis memuru Mustafa Peksoy, vatan uğruna verdiği hizmetle her zaman hatırlanacak ve şehitlik mertebesine erişen bir kahraman olarak anılacaktır.

Editör: Murat Serdar Yıldız