Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı El Yapımı Patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi. İşte, detaylar:

Pençe-Kilit Operasyonu'nda Yaralanan ve Şehit Düşen Yarbay Demirkan

Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, 4 Temmuz tarihinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerin tuzakladığı EYP'nin patlaması sonucu ağır yaralandı. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Demirkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetti.

Cenaze Töreni ve Katılımcılar

Şehit Yarbay Abdullah Cem Demirkan için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze törenine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral İrfan Özsert, Ankara Emniyet Müdürü Ergin Dinç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, şehidin ailesi ve yakınları büyük bir acı içinde taziyeleri kabul etti.

Emekli Komiser Babanın Gözyaşları ve Kızların Acısı

Şehit Yarbay Demirkan'ın emekli komiser babası Bekir Sami ile annesi Ayfer Demirkan, törende zorlu bir durumda taziyeleri kabul etti. Kızları Güneş (16) ve Irmak Demirkan (19) ise gözyaşları içinde babalarını son yolculuklarına uğurladılar. İki kardeş, yakınları ve törene katılan diğer vatandaşlar tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Gaziantep'te ihbara giden polise silahlı saldırı anı güvenlik kamerasında Gaziantep'te ihbara giden polise silahlı saldırı anı güvenlik kamerasında

669Bf0A3B6572481729Cebe5

Cenaze Namazı ve Defin İşlemi

Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehit Yarbay Abdullah Cem Demirkan'ın naaşı omuzlarda top arabasına konularak Cebeci Şehitliği'ne götürüldü. Cenaze törenine katılanlar, şehidin tabutu başında duygusal anlar yaşadılar. Şehit Demirkan, Cebeci Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Editör: Havva Andırır