Şehit Piyade Er Uğurcan Işık Kimdir ve Nerelidir?

Malatyalı Piyade Er Uğurcan Işık, vatani görevini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapmakta olan bir askerdi. 22 Ağustos 2024 tarihinde yaşanan elim bir trafik kazası, Uğurcan Işık'ı ve ailesini derin bir yasa boğdu. Kahraman asker, KKTC'de meydana gelen kazada şehit düştü.

Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Fatih Çangır kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Mehmet Fatih Çangır nerede şehit oldu? Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Fatih Çangır kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Mehmet Fatih Çangır nerede şehit oldu?

Şehit Piyade Er Uğurcan Işık Neden Şehit Oldu?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Piyade Er Uğurcan Işık, görev yaptığı KKTC'de bir trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Bu acı olayda, Uğurcan Işık ile birlikte 11 asker daha yaralanmış ve derhal hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Bakanlık, yaptığı açıklamada, Uğurcan Işık'ın ailesine ve tüm Türk milletine başsağlığı dileklerinde bulunmuş, şehidin acısını paylaştığını ifade etmiştir.

Malatya'ya Şehit Ateşi Düştü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile acı haberi duyurmuştur. Başkan Er, "Vatani görevini yaptığı KKTC’de yaşanan kazada şehit olan Malatyalı evladımız Piyade Er Uğurcan Işık’a Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman şehidimizin ailesine, hemşerilerimize ve milletimize Rabbim’den sabırlar niyaz ediyorum" ifadelerini kullanmıştır. Bu açıklama ile Malatya'ya şehit ateşi düşmüş, kentte derin bir hüzün hâkim olmuştur.

Editör: Murat Serdar Yıldız