Şırnak'ta yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz (27), memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi. Genç astsubay, görev yaptığı bölgedeki asker arkadaşları ve ailesinin duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz23232

Kalaz’ın Şırnak’a Tayin Hikayesi

Bursa'nın İznik ilçesinden yaklaşık bir ay önce Şırnak'a tayin olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz, görev yaptığı bölgede arama-tarama faaliyeti sırasında aniden rahatsızlandı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Kalaz, hızla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen genç astsubay kurtarılamadı ve şehit düştü. Şehit Kalaz’ın cenazesi, olayın ardından gece saatlerinde memleketi Safranbolu'ya getirildi.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 5 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 5 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 5 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 5 Eylül 2024

Şehit Jandarma Astsubay  Muhammet Kalaz2121

Safranbolu’da Binlerce Kişi Son Yolculuğunda Onu Yalnız Bırakmadı

Türk bayrağına sarılı tabutu Safranbolu Merkez Camisi'ne getirilen Şehit Muhammet Kalaz için askeri tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Karabük Valisi Mustafa Yavuz, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İsmail Balıbek, askeri erkan, ve binlerce vatandaş katıldı. Safranbolu halkı, kahraman evlatlarına son görevlerini yerine getirmek için camiye akın etti.

Şehit Jandarma Astsubay  Muhammet Kalaz21

Gözyaşları Arasında Veda

Cami avlusunda düzenlenen törende, şehidin ailesi büyük acı yaşadı. Babası İbrahim Kalaz, annesi Bahriye Kalaz ve kardeşleri Emine Akdere ile Salih Kalaz, tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı aile, şehit oğullarına son bir kez sarılabilmek için tabutun başında bekledi.

Şehit Jandarma Astsubay  Muhammet Kalaz02

Şehitlikte Son Yolculuğuna Uğurlandı

Safranbolu Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz’ın cenazesi Safranbolu Şehitliği'ne götürüldü. Burada düzenlenen defin töreniyle şehit Kalaz, toprağa verildi. Şehitlikteki törende dualar edilerek, kahraman astsubay son yolculuğuna uğurlandı.

Editör: Murat Serdar Yıldız