Şehit Er Umut Bal Kimdir ve Aslen Nerelidir?

Eskişehir’de vatani görevini yapmakta olan Er Umut Bal, 21 yaşındayken rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve burada hayatını kaybetmiştir. Aslen Hatay’ın Reyhanlı ilçesine mensup olan Bal, henüz 40 günlük askerlik dönemi içerisindeydi.

Umut Bal Nerede Şehit Oldu?

19 Eylül 2024 tarihinde Eskişehir Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev başındayken rahatsızlanan Umut Bal, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Burada yapılan muayenelerde zatürre teşhisi konan Bal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

PKK'ya üst düzey darbe nasıl gerçekleşti? Kırmızı ve gri kategoride aranan teröristler Hebun Piro Amed ve Botan etkisiz hale getirildi PKK'ya üst düzey darbe nasıl gerçekleşti? Kırmızı ve gri kategoride aranan teröristler Hebun Piro Amed ve Botan etkisiz hale getirildi

Umut Bal'ın Cenazesi Nerede ve Nasıl Törenle Defnedildi?

Umut Bal’ın cenazesi, memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesine getirildi. Burada, Bahçelievler Mahallesi’ndeki babaevine götürülerek helallik alındı. Cenaze törenine ailesi, askeri ve mülki erkan, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Reyhanlı İlçe Müftüsü Abdullah Doğan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Er Umut Bal, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız