Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Avrupa futbolunun en prestijli kulüp turnuvası olan Şampiyonlar Ligi, 2024-2025 sezonu için heyecan verici bir organizasyonla başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu sezon da Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, Avrupa'nın tahtını alabilmek için mücadele edecekler.

Başlangıç ve Eleme Maçları

Şampiyonlar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için eleme maçları heyecanı başladı. 1. ön eleme maçları tamamlandıktan sonra 2. eleme maçları 23-24 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Bu eleme maçlarıyla birlikte gruplara katılacak takımlar netleşmeye başlayacak.

Format Değişikliği ve Takım Sayısı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde format değişikliğine gidildi. Toplamda 36 takım grup aşamasında mücadele edecek. 29 takım doğrudan gruplarda yer alırken, 7 takım ise play-off turundan katılma hakkı elde edecek.

Katılacak Takımlar Kimler?

Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlar arasında Bundesliga'dan Borussia Dortmund, Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Leipzig, Stuttgart gibi güçlü ekipler bulunuyor. İspanya'yı temsil edecek takımlar arasında son şampiyon Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid ve Girona yer alırken, Premier Lig'den Liverpool, Manchester City ve Aston Villa turnuvada boy gösterecek. İtalya'dan Juventus, Milan, Bologna, Atalanta ve Inter gibi güçlü kulüpler de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecekler.

Başlangıç Tarihi ve Kura Çekimi

2024-2025 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçları, 17-19 Eylül tarihleri arasında başlayacak. Öncesinde, grup aşamasına kalmak için play-off maçları 20-21 Ağustos ve 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Kura çekimi ise 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ve gruplar netleşecek.

Final Tarihi Ne Zaman?

Bu heyecan dolu yolculuğun sonunda, 2025 Şampiyonlar Ligi finali 31 Mayıs'ta oynanacak ve Avrupa'nın en büyük kulüp kupası sahibini bulacak.

Editör: Havva Andırır