Samet Vuruşan, 1994 yılında Kayseri'de doğdu. Daha ilkokuldayken mimariye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda kariyer yapmaya karar verdi. Lise yıllarında çizim yapmaya başlayan Vuruşan, lise eğitimini tamamladıktan sonra Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden üstün başarıyla mezun oldu.

Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler

Mesleki Kariyeri ve Başarıları

Samet Vuruşan, mezuniyetinin hemen ardından teorik bilgilerini pratiğe dökmek için saha projelerinde çalışmaya başladı. Birçok restoran ve otel projesinde görev aldı. 2017 yılında kendi mimarlık ofisini kurdu ve şu anda Acarkent'te hizmet vermektedir. Yaptığı projelerde kendine has çizimleri ve estetik görüşüyle dikkat çeken Vuruşan, zamanla tecrübesine tecrübe katarak birçok ünlü isim ve kurumsal markanın tercih ettiği bir mimar haline geldi. Başta usta oyuncu Oktay Kaynarca olmak üzere birçok ünlü isimle çalıştı.

Uluslararası Projeler ve Ödüller

Samet Vuruşan, sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da adından söz ettirmektedir. Gine'de ödüllü iki cami projesine imza atmış olup, Avrupa'da birçok lüks konut ve restoran projesinde de yer almıştır. Bu projelerle yurtdışında da tanınan Vuruşan, başarısını sınırların ötesine taşımıştır.

Eğitim ve Kişisel Hayat

Samet Vuruşan, kariyerine devam ederken eğitimine de ara vermemiştir. Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldıktan sonra, Haliç Üniversitesi'nde İç Mimarlık üzerine yüksek lisans yaparak Mimar - Yüksek İç Mimar unvanını kazanmıştır.

Özel hayatında ise Rabia Soytürk ile ilişkisi olduğu bilinmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT