Kasım 2023'te kara para aklama ve vergi kaçırma suçları nedeniyle tutuklanan Dilan Polat hakkında son gelişmeler yaşandı. Polat, uzun süre tutuklu kaldıktan sonra 20 Ağustos 2024'te tahliye edildi. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Dilan Polat'ın tutukluluğuna itirazını değerlendirerek tahliye kararı verdi. Mahkeme, Polat hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

Şahan Gökbakar Ne Tepki Gösterdi?

Tahliye kararının ardından ünlü komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya platformu X'te (eski Twitter) sert bir paylaşımda bulundu. Gökbakar, Polat'ın tahliye edilmesini eleştirirken, "Kara para aklama suçundan 40 yıl hapisle yargılananı serbest bırak, tutuksuz yargıla... Ancak sokak röportajında 'geri zekalı' diyeni tutuklu yargıla! Vay beeee..." ifadelerini kullandı. Bu paylaşımıyla Gökbakar, adalet sistemindeki çelişkilere dikkat çekmeye çalıştı.

Ünlü senarist Can Sinan Tekgündüzlü kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Can Sinan Tekgündüzlü neden öldü? Ünlü senarist Can Sinan Tekgündüzlü kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Can Sinan Tekgündüzlü neden öldü?

G V Vz L N U W Y A Ag7 Q9 1

Dilan Polat’ın Davası

Dilan Polat, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılanıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış, 16 kişi tutuklanmıştı. Polat, cezaevinden tahliye edilirken, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Dilan Polat 7

Gelişmeler ve Adli Süreç

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan Polat’ın yasa dışı yollardan elde edilen paraları akladığı ve çeşitli sahte işlemler gerçekleştirdiği belirtiliyor. İddianamede, Polat ve diğer şüpheliler hakkında toplam 20'şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, soruşturma kapsamına alınan şirketlerin mal varlıklarının kamuya geçirilmesi talep ediliyor.

Polat’ın Serbest Bırakılması

Dilan Polat'ın tahliyesi, adli kontrol tedbirleri çerçevesinde gerçekleşti. Polat, cezaevinden tahliye edildikten sonra, sosyal medya hesaplarında kendisini karşılayan yakınlarıyla buluştu. Polat’ın tahliyesi, toplumsal ve hukuki açıdan geniş bir tartışma yarattı.

Editör: Havva Andırır