Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kimdir? Aslen Nereli Ne Mezunu Kaç Yaşında Mesleği?

Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965 tarihinde Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı mahallesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, lise eğitimini ise Bursa Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olan Koca, tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda yaparak 1995 yılında uzmanlık diplomasını almıştır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

1988'de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra meslek hayatına başlayan Koca, çeşitli sağlık kuruluşlarında hekimlik ve medikal direktörlük yapmıştır. 2009 yılında Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin kurucusu ve mütevelli heyeti başkanıdır. Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, Türk Pediatri Kurumu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi ve Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) gibi çeşitli kuruluşlarda üyelikleri bulunmaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Görevine Ne Zaman Başladı?

2017 yılında yapılan anayasa değişiklikleri sonrasında, 2018 Türkiye genel seçimleri sonucunda ilk defa TBMM üyesi olmayan kişilerden oluşan Bakanlar Kurulu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atanmıştır. 10 Temmuz 2018 tarihinde yemin ederek görevine başlamıştır. Pandemi sürecinde COVID-19 yönetimiyle dikkat çeken Koca, titiz çalışmalarıyla öne çıkmış ve halkın güvenini kazanmıştır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Evli mi Kaç Çocuğu Var?

Fahrettin Koca, evli ve dört çocuk babasıdır. Eşi Hale Koca ile birlikte Ankara’da yaşamaktadır. Babası Hasan Koca, oğlunun her zaman disiplinli, merhametli ve başarılı bir çocuk olduğunu ifade etmiştir. Koca, Türk halkının saygı ve sevgisini kazanmış, sakin ve saygılı duruşuyla tanınan bir devlet adamıdır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hangi Kuruluşlarda Üyelikleri Bulunmaktadır?

Koca, Türk Pediatri Kurumu ve Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği üyesidir. İstanbul Ticaret Odası Sağlık Meslek Komitesi ve Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) gibi çeşitli sağlık kuruluşlarında aktif roller üstlenmiştir. Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ünlü Şarkıcı Justin Bieber Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Kiminle Evli? Justin Bieber'in Hayatı ve Müzik Kariyeri Ünlü Şarkıcı Justin Bieber Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Kiminle Evli? Justin Bieber'in Hayatı ve Müzik Kariyeri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Pandemi Sürecinde Hangi Çalışmaları Yaptı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 pandemisi sırasında Türkiye'nin sağlık politikalarını yönetmiştir. Kriz yönetiminde halk sağlığını korumaya yönelik önlemler, bilgilendirme ve sağlık sistemini güçlendirme çalışmaları yapmıştır. Salgın yönetimindeki şeffaf iletişimi ve titiz çalışmaları, Koca’nın görev süresi boyunca en çok dikkat çeken özellikleri olmuştur.

Editör: Murat Serdar Yıldız