Ünlü televizyon sunucusu Saba Tümer, 8 yıl boyunca okuduğu Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde hukuk dersini geçemediği için mezun olamadığını açıkladı. Tümer, bu süreçte yaşadıklarını ve mezun olma mücadelesini anlattı.

8 YILDA TAMAMLADIĞI MEZUNİYET SÜRECİ

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazanan Saba Tümer, 8 yılda tamamladığı mezuniyet sürecini açıkladı. Ünlü sunucu, üniversitenin ilk senesinde aldığı hukuk dersini geçemediğini ve bu nedenle mezuniyet sürecinin uzadığını belirtti.

Mansur Yavaş'ın abisi Aladdin Yavaş kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor ve kimdir? Mansur Yavaş'ın abisi Aladdin Yavaş kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor ve kimdir?

MAHKEME SÜRECİ VE MEZUNİYET

Hukuk dersini geçemediği için mezun olamayan Tümer, hukuk dersi sınavında aldığı düşük notu mahkemeye taşıdı. 1999 yılında hocasını mahkemeye veren Tümer, sınav kağıdına hocasının verdiği notun 40 olduğunu, ancak mahkemenin bilirkişilerce kağıda 99 not verdiğini belirtti. Dekanın yardımıyla mahkemeye giden Tümer, sınav kağıdının incelenmesi sonucunda başarılı bulundu ve mezun oldu.

Mahkeme kararının ardından hocasının temyize gitmesiyle süreç devam etti. Ancak üst mahkeme de sınav kağıdını başarılı bulduğu için Tümer, hukuk dersini başarıyla geçerek mezun oldu. Tümer, "Hoca temyize gitti, o da 90 verdi ve mezun oldum." açıklamasını yaptı.