Tuğba Koç'un Ölümüyle İlgili Savcılık Hangi İddialar Yalanlandı, Olayın Soruşturmasında Hangi Detaylar Ortaya Çıktı? Tuğba Koç'un Ölümüyle İlgili Savcılık Hangi İddialar Yalanlandı, Olayın Soruşturmasında Hangi Detaylar Ortaya Çıktı?

Avrupa Film Akademisi Üyeliği


Saadet Işıl Aksoy, son günlerde Avrupa Film Akademisi üyesi olmasıyla gündemde. Bu akademide Cate Blanchett ve Ben Kingsley gibi dünyaca ünlü sanatçılar ve 4 binden fazla film profesyoneli bulunuyor. Aksoy, bu akademiye katılma sürecini şöyle anlatıyor: "Amerikan Film Akademisi'nin Avrupa sineması için olan hali gibi düşünülebilir. Her yıl Avrupa'nın çeşitli yerlerinden film profesyonelleri bünyesine katılıyor. Birazcık tavsiye ve referansla oluyor. Onlardan bana öyle bir davet gelince havalara uçtum."

0F08D92Ff2Faf9B98A7170B896234117

Festivallerden Akademiye


Saadet Işıl Aksoy'un sinema tutkusu öğrencilik yıllarına dayanıyor. İstanbul Film Festivali maratonlarıyla başlayan bu tutku, Cannes Film Festivali'ne kadar uzandı. İlk filmi "Yumurta" ile Cannes'a gitme şansı yakalayan Aksoy, bu deneyimi şu sözlerle anlatıyor: "O kadar genç ve tecrübesizdim ki 'Loto herhalde bana denk geldi' demiştim. Orada Türkiye'de başladığım sektörün aslında ne kadar büyük ve sonsuz olduğunu tecrübe ettim."

1920X-2

Annelik ve Aile Hayatı


10 yıldır Pamir Kırener ile evli olan Saadet Işıl Aksoy, anneliğin kendisini nasıl etkilediğini şöyle ifade ediyor: "Kızım bana kim olduğumu ve kendim olabilmeyi tekrar hatırlattı. İnsan çocuğunu büyütürken kendi çocukluğunu tamir etme fırsatı eline geçiyor. O yüzden kendi çocukluğumuzla ilgili travmalarımızı tamir ettikçe çocuğumuza karşı daha şefkatli davranabiliyoruz."

I-58

Hayalsizlik ve Zorluklar


Kariyer yolculuğunda birçok zorlukla karşılaşan Aksoy, en çok hayalsizliğe maruz kaldığını belirtiyor. "Büyük hayal kuran insanların hafife alındığına şahit oldum. Bir çark var, siz başka bir yoldan gitmek istiyorsanız onaylanmıyor. Çünkü insanlar bilmediği şeyden korkup imtina ediyor."

4F70F08C Ef13 4861 8034 D2775405

Yeni Projeler


Saadet Işıl Aksoy, son dönemde birçok projede yer aldı. Yakında "Lilith" karakteriyle ekranda olacak ve Ezgi Mola ile birlikte çektiği dizi de yakında yayımlanacak. Ayrıca, "900" adlı sinema filmi festival sürecinde izleyiciyle buluşacak. Aksoy, bu projelerde çalışmanın kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu belirtiyor.

669C03Fd7D74D1Bfb71B3898

Sinema ve Dizi Tercihleri


Sinema ve dizi projeleri arasında seçim yaparken, hikâyenin kendisi için en önemli faktör olduğunu vurgulayan Aksoy, "Kendimi böyle bir yere konumlandırarak adım atmak yerine, önüme çıkan durumlara karşı pozisyon alıyorum. Benim için en önemlisi hikâye" diyor.

0F08D92Ff2Faf9B98A7170B896234117-1

Estetik Müdahaleler


Güzellik algısıyla ilgili soruları yanıtlayan Saadet Işıl Aksoy, kendisinde estetik müdahale olduğunu fakat ne olduğunu söylemeyeceğini belirtiyor: "Kimsenin anlayacağı bir şey değil. Dikkat oraya çekilmesin diye. Yoksa herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapsın."

669C03Fd7D74D1Bfb71B389B

Sokak Köpekleri ve Duygusal Bağ


Son zamanlarda sokak köpekleriyle ilgili çıkacağı söylenen yasanın kendisini çok üzdüğünü belirten Aksoy, "Bu şehirde doğdum, büyüdüm; çocukluğumda benim için oyun arkadaşı gibilerdi, hayvanlara yaklaşabilmeyi onlarla öğrendim. Genç bir kadın olduğumda karanlık, sessiz bir sokakta yürürken etrafta köpekler varsa kendimi hep korunuyor hissederdim" diyor.

669C03Fe7D74D1Bfb71B389D

Saadet Işıl Aksoy'un hayatı ve kariyeri, hayallerinin peşinden gitmenin ve zorluklar karşısında pes etmemenin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa Film Akademisi üyeliği ve yeni projeleriyle, gelecekte de adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

1118Full Saadet Aksoy


 

Editör: Ali Çakar