SON DAKİKA...Narin'i kim katletti, katili kim? Narin neden öldürüldü? Narin Güran nerede, hangi halde bulundu, otopsi sonucunda ne çıktı? SON DAKİKA...Narin'i kim katletti, katili kim? Narin neden öldürüldü? Narin Güran nerede, hangi halde bulundu, otopsi sonucunda ne çıktı?

Son günlerde Roblox kullanıcıları, çevrimiçi oyun platformuna erişim sağlamakta güçlük çekiyor. Oyuncular, "Roblox kapatıldı mı, neden açılmıyor?" sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Roblox'a erişim engeli mi getirildi? Neden açılmıyor?

Roblox’a Erişim Engeli Getirildi Mi?

Evet, Roblox’a erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda 7 Ağustos 2024 itibarıyla Roblox’a erişimi engelledi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Ağustos tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak, platformun çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle erişimin engellenmesini talep etti. Hakimlik, yapılan başvuruyu uygun bularak erişim engeli kararı verdi.

BTK’dan Roblox’a Erişim Engeli Açıklaması

BTK'nın resmi sitesinde, "roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" açıklamasına yer verildi. Bu karar, platformun içeriklerinin denetlenmesi ve olası çocuk istismarı riski nedeniyle alınmıştır.

66B39Bee481B65014B08F616 (1)

Roblox Nedir?

Roblox, 2006 yılında piyasaya sürülen ve kullanıcıların kendi oyunlarını oluşturup oynayabildiği bir çevrimiçi oyun platformudur. Kullanıcılar, Roblox Studio adı verilen araçla oyun deneyimlerini ve modellerini geliştirebilirler. Platformda kullanılan Lua programlama dili ile kodlanan oyunlar, diğer oyuncular tarafından oynanabilir. Roblox, aynı zamanda sanal para birimi Robux'u kullanarak oyun içi alışveriş yapma imkânı sunar. Bu sanal para birimi, oyuncuların avatarlarını kişiselleştirmelerine ve çeşitli sanal ögeler satın almalarına olanak tanır.

Editör: Zeliha YAKUT