İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde geçen yıl meydana gelen ve kamuoyunu derinden sarsan Ramazan Pişkin cinayetiyle ilgili son gelişmeler mahkeme tarafından netlik kazandı. Cinayetin sanığı olarak yargılanan Erkan Baykut, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 19 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 19 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 19 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 19 Eylül 2024

Savcının Mütalaası ve Mahkeme Kararı

Savcılığın iddianame kapsamında sunduğu mütalaada, Erkan Baykut'un cinayeti işlemek için önceden plan yaparak hareket ettiği belirtilmişti. Pişkin'in iş yerine keşif yaparak geldiği ve olay günü tek başına bulduğu Baykut'u bıçakla öldürme eylemini gerçekleştirdiği vurgulanmıştı. Mahkeme sürecinde Baykut'un "Tasarlayarak kasten öldürmedim" savunmasına karşın, mahkeme heyeti tarafından tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Olayın İddianamede Detayları

İddianamede yer alan bilgilere göre, Erkan Baykut'un Ramazan Pişkin'i tanımadığını, onu başka bir şahıs olarak algıladığını ifade ettiği belirtilmişti. Baykut'un, kendisine zarar verebileceği düşüncesiyle hareket ettiği ve bu nedenle Pişkin'i bıçakla yaraladığı öne sürülmüştü. Ancak iddianamede, Baykut'un olay yerinde daha önce görülmediği ve teknik takip kayıtlarında da tespit edilemediği bilgileri de yer almaktaydı.

Mahkeme Kararı ve Son Durum

Mahkeme heyeti, iddianameyi değerlendirerek Erkan Baykut'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırma kararı aldı. Baykut'un cinayeti tasarlayarak işlediği ve bu nedenle cezai sorumluluğunun bulunduğuna hükmeden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

Editör: Havva Andırır