Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu, dört gündür kayıptı ve bugün acı haber geldi. 27 Haziran Perşembe günü evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Karasu’nun cesedi, Porsuk Çayı'nda bulundu. Prof. Dr. Bekir Karasu’nun kayboluşu ve sonrasında yaşanan gelişmeler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İşte olayın detayları...

Prof. Dr. Bekir Karasu'nun

Prof. Dr. Bekir Karasu Kimdir?

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Bekir Karasu, akademik dünyada tanınan bir isimdi. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı'nda görev yapan Karasu, öğrencileri ve meslektaşları tarafından saygıyla anılan bir akademisyendi. Akademik başarıları ve bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan Karasu, bilim dünyasında önemli katkılarda bulunmuştu.

Prof. Dr. Bekir Karasu Neden Öldürüldü? Ölmeden aracına aldığı 2 İran uyruklu şahıslar mı öldürdü? Prof. Dr. Bekir Karasu Neden Öldürüldü? Ölmeden aracına aldığı 2 İran uyruklu şahıslar mı öldürdü?

Prof. Dr. Bekir Karasu788787'nun Kayboluş Süreci Nasıl Gelişti?

27 Haziran Perşembe günü aracına binerek evinden ayrılan Prof. Dr. Bekir Karasu, bir daha geri dönmedi. Yakınlarının endişesi üzerine olay polise intikal etti. Kayıp ihbarının ardından polis ekipleri, geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Yapılan araştırmalar ve teknik takipler sonucunda, Karasu’nun en son aracını Karacaşehir mevkiinde bıraktığı tespit edildi.

Prof. Dr. Bekir Karasu'nun Cesedin Bulunması ve İlk Bulgular

Bugün, Karacaşehir mevkiinde Porsuk Çayı içinde, elleri ve ayakları bağlanmış şekilde bir erkek cesedi bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin, dört gündür kayıp olan Prof. Dr. Bekir Karasu’ya ait olduğu belirlendi. Cesedin bulunmasıyla birlikte olay yerine intikal eden polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde duruyor. İlk bulgulara göre, Prof. Dr. Karasu’nun ellerinin ve ayaklarının bağlanmış olması, cinayet ihtimalini güçlendiriyor.

Bekir Karasu212121

Polis Soruşturması ve Gözaltılar

Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümünün ardından cinayet büro ekipleri hızlı bir şekilde soruşturma başlattı. Olay yeri incelemeleri ve çevrede yapılan araştırmalar sonucunda, cinayetle bağlantılı olabileceği düşünülen 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette sorgulanmaya başlandı. Olayın aydınlatılması için çok yönlü bir soruşturma yürütülüyor. Polis ekipleri, cinayetin arka planını ve olası motivasyonları araştırıyor.

Prof. Dr. Bekir Karasu Cinayet Soruşturma Nasıl İlerliyor?

Olayın aydınlatılması için yürütülen soruşturma, çok yönlü olarak devam ediyor. Polis ekipleri, cinayetin tüm detaylarını ortaya çıkarmak için çalışırken, gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor. Olayın, Prof. Dr. Bekir Karasu’nun mesleki hayatı veya kişisel ilişkileriyle bağlantılı olup olmadığı, yapılan soruşturma sonucunda netleşecek. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım