Prof. Dr. Bekir Karasu Cinayeti: İran Uyruklu Şüpheliler Tutuklandı

Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde kaybolan ve Porsuk Çayı'nda ölü olarak bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu cinayetiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde görevli olan Karasu'nun ölümü, şehirde büyük üzüntü yaratmıştı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen detaylı çalışmalar sonucunda, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 2'si İran uyruklu toplam 5 şüpheli yakalandı ve gözaltına alındı.

Bekir Karasu Cinayeti

Olayın Gelişimi ve Araştırma Süreci

27 Haziran tarihinde evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun aracına bindiği tespit edilen İran uyruklu şahıslar, olayın aydınlatılmasında önemli bir rol oynadı. Mobese ve güvenlik kamerası kayıtları incelenerek, şahısların cinayet zamanında Adana'ya kaçtığı belirlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturarak bu şahısları yakalamak için çalışmalarını sürdürdü ve Adana'da başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Iğdır'da Yıldırım Felaketi: İki Kardeş Yıldırım Çarpması Sonucu Ağır Yaralandı ve Toprağa Gömmekle Kurtarıldı Iğdır'da Yıldırım Felaketi: İki Kardeş Yıldırım Çarpması Sonucu Ağır Yaralandı ve Toprağa Gömmekle Kurtarıldı

Bekir Karasu Cinayeti10

Prof. Dr. Bekir Karasu Neden Öldürüldü?

Gözaltına alınan İran uyruklu şüphelilerin ilk ifadelerinde, cinayeti birbirlerinin üzerine atmaya çalıştıkları öğrenildi. Ancak yapılan detaylı incelemeler ve deliller doğrultusunda, şüphelilerin Karasu'nun cesedini Porsuk Çayı'na attıkları itirafıyla birlikte soruşturma hız kazandı. Eskişehir Emniyeti'nin titiz çalışmaları sonucunda Karasu'nun cesedi bulundu ve şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

Bekir Karasu788787

Adli Süreç ve Tutuklama Kararları

Bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden, İran uyruklu Majid S. ve Hojjat S. ‘Kasten Öldürme' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer şüpheli Gökhan E. ise ‘Suçluyu Kayırma' suçundan tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eskişehir Adliyesi'nde yapılan işlemlerin ardından şüphelilerin tutuklama talepleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından karara bağlandı.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım