Polis Akademisi Başkanlığı, 2024 yılı için Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) başvuru şartlarını ve sürecini duyurdu. Adaylar, polislik mesleğine adım atmak ve PMYO eğitimine katılmak için belirlenen kriterlere göz atıyor.

Başvuru Tarihleri ve Önemli Bilgiler

2024 yılı PMYO başvuruları için henüz resmi bir duyuru yapılmamış olsa da geçmiş yıllardan elde edilen verilere göre, başvuruların genellikle temmuz ayında başladığı ve ağustos ayında sonlandığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin 500 öğrenci alımı yapılmıştı.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adayların PMYO başvurusu yapabilmeleri için bazı temel şartları sağlamaları gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak,
ÖSYM tarafından yapılan Üniversite Giriş Sınavı'nda belirlenen puan türünden belirli bir taban puanı ve üzerinde puan almış olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak ve sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk gününden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak,
Boy ve sağlık ölçütlerini sağlamak,
Genel ahlak ve edebe aykırı olmayan bir geçmişe sahip olmak,
Belirli suçlardan dolayı hüküm giymemiş olmak,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.

Önemli Notlar

Polis Meslek Yüksekokullarına başvuracak adaylar, başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemeli ve belirtilen tüm şartları yerine getirmeleri gerektiğini unutmamalıdır. Başvuru süreci ve ilgili tüm detaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi olarak duyurulduğunda, adaylar detaylı bilgiye resmi kanallardan ulaşabilirler.

Editör: Havva Andırır