Sigara fiyatlarına peş peşe gelen zamlarla tiryakilerin cebi bir kez daha zorlanıyor. Mayıs ayında yapılan yeni zamla birlikte sigara fiyatlarına paket başı 4 TL zam yapıldı. İşte güncel fiyatlar ve zamlı sigara listesi...

2024 kurban parası ne kadar? Kurban bedeli (yurtiçi-yurtdışı) kaç TL? 2024 kurban parası ne kadar? Kurban bedeli (yurtiçi-yurtdışı) kaç TL?

SİGARA FİYATLARINA YENİ ZAM GELDİ

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, PM sigara grubuna yapılan zamla birlikte sigara fiyatları yeniden düzenlendi. Sigara fiyatlarına paket başı 4 TL zam yapıldı ve yeni fiyatlar uygulanmaya başlandı.

EN PAHALI VE EN UCUZ SİGARA FİYATLARI

Mayıs ayındaki zamla birlikte sigara fiyatları şu şekilde güncellendi:

Philip Morris (PM) grubu: En pahalı sigara 70 TL, en ucuz sigara 63 TL.
BAT grubu: Henüz güncel bilgi yok.
TT grubu: Henüz güncel bilgi yok.
Winston grubu: Henüz güncel bilgi yok.

ÖNCEKİ FİYATLAR VE ZAM ÖNCESİ FİYATLAR

Önceki ayın fiyatlarına ve zam öncesindeki fiyatlara bakacak olursak, PM grubunun en pahalı sigarasını 67 TL, en ucuzunu ise 60 TL'ye satıyordu. Diğer sigara gruplarının fiyatları hakkında güncel bilgi bulunmamaktadır.

SİGARA FİYATLARI VE TÜKETİM

Türkiye, Avrupa’nın en çok sigara tüketen 2. ülkesi konumuna geçmiştir. Her 100 kişiden 27.3’ü sigara kullanmaktadır. Sigara fiyatlarındaki artışlar, sigara tüketimini azaltma amacıyla da yapılmaktadır.

Sigara fiyatlarındaki bu yeni zamla birlikte sigara tüketimi daha maliyetli hale gelmektedir. Sağlık açısından zararlı olan sigara alışkanlığından uzak durmanın önemi bir kez daha vurgulanmaktadır. Ayrıca, sigara fiyatlarındaki değişikliklerin takip edilmesi ve güncel fiyatların bilinmesi önemlidir.