Şevval İlayda Tarhan, 4 Şubat 2000 tarihinde Ankara'da doğdu. 10 metre havalı tabanca branşında yarışan milli sporcu, genç yaşına rağmen ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atmıştır.

Uluslararası Başarıları Nelerdir?

Tarhan, 2015 yılından itibaren hava tabancası kategorisinde spor hayatına başlamıştır. 2018 ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda gençler kategorisinde 237,9 puan ile altın madalya kazanarak dikkat çekti. 2019 yılında Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa 10m Hava Tabanca Şampiyonası’nda gençler kategorisinde yeni bir Avrupa rekoru kırarak bir altın madalya daha elde etti.

2022 yılında, Bakü’de düzenlenen ISSF Dünya Kupası'nda Yusuf Dikeç ile birlikte karışık takım etkinliğinde bronz madalya kazandı. Aynı yıl, Norveç’in Hamar şehrinde düzenlenen Avrupa 10 m Hava Tabanca Şampiyonası'nda, Elif Beyza Aşık ve Seher Tokmak ile birlikte 861 puan toplayarak yeni bir Avrupa rekoruna imza attı.

Galatasaray'dan Ayrılan Victor Osimhen'in Yeni Adresi Belli Oldu: Kısa Süren Süper Lig Serüveninin Ardından Hangi Takıma Transfer Oldu? Galatasaray'dan Ayrılan Victor Osimhen'in Yeni Adresi Belli Oldu: Kısa Süren Süper Lig Serüveninin Ardından Hangi Takıma Transfer Oldu?

Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki Performansı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Şevval İlayda Tarhan, kadınlar 10 metre havalı tabanca elemelerinde 577 puan toplayarak 7. sırada yer aldı. Bu başarı ile finalde yarışma hakkı kazandı. Tarhan’ın bu performansı, olimpiyatlarda Türkiye'nin umudunu artırmış ve gelecekteki başarıları için büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Editör: Mehmet Çetil