2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin alınma süreci 25 Temmuz 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 23:59'da sona erecek. Adayların, bu tarihe kadar tercihlerini tamamlamaları gerekmektedir. Tercihlerin son günü, belirtilen saatten sonra sistem kapanacak ve tercihler alınmayacaktır.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmamıştır. Ancak, sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara posta yoluyla gönderilmeyecektir. İnternet üzerinden açıklanan sonuçlar, adaylar için resmi tebligat olarak kabul edilecektir.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

2024 YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların belirtilen süre zarfında ilgili üniversitelere gerekli belgelerle başvurmaları zorunludur. Kayıt süresi içerisinde başvurmayan adaylar, kayıt haklarını kaybedecektir.

Geçici Kayıt ve Mezuniyet Belgeleriyle İlgili Bilgiler

Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek olan adayların geçici kayıtları yapılacaktır. Mezuniyet belgelerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar ibraz etmeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Liseleri öğrencileri ise mezuniyet belgelerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar sunmalıdır. Belirtilen tarihe kadar belgelerini sunmayan adayların geçici kayıtları iptal edilecektir.

Editör: Mehmet Çetil