Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 25 Temmuz - 4 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına göre üniversite tercihlerini yaparak yerleştirme sürecinin başlamasını bekliyor. Şu anda, YKS tercih sonuçları henüz açıklanmamış durumda. Sonuçlar açıklandığında ÖSYM tarafından resmi duyuru yapılacak ve bu bilgiyi güncel haberlerle paylaşacağız.

KPSS ATAMA PUANLARI ÖNLİSANS SON DAKİKA: 2024 KPSS Ön lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir? KPSS ATAMA PUANLARI ÖNLİSANS SON DAKİKA: 2024 KPSS Ön lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir?

Ek Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecektir. Bu aşamada, dolmayan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme, genel yerleştirmede yerleştirilen adayların dışındaki boş kontenjanlar için gerçekleştirilecektir. Ek yerleştirme için adayların tercih ücreti olarak 80 TL yatırması gerekecektir. Ücret yatırılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ve gazi çocuklarından ise ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversiteye kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, kayıt işlemlerini bu tarihler arasında tamamlayarak üniversite eğitimine başlayabileceklerdir.

Editör: Havva Andırır