Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 YKS sınav sonuçları 17 Temmuz tarihinde sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilecekler.

ÖSYM Tarafından YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Duyuruldu: Adaylar İçin Kayıt ve Elektronik Kayıt Süreçleri Ne Zaman Başlayacak ve Nasıl Yapılacak? ÖSYM Tarafından YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Duyuruldu: Adaylar İçin Kayıt ve Elektronik Kayıt Süreçleri Ne Zaman Başlayacak ve Nasıl Yapılacak?

OBP Güncelleme Uyarısı ve İşlem Süreci

YKS'ye giren adaylara, ÖSYM tarafından Ortak Başvuru Puanı (OBP) güncelleme uyarısı yapıldı. Eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile iletişime geçerek bu bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzeltmeleri gerekmektedir. Düzeltme işlemi tamamlandıktan sonra adaylar, 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu bilgileri seçerek onaylamalıdırlar. Onay sürecinin son tarihi ise 28 Haziran 2024 saat 16.00 olarak belirlenmiştir.

Eksik Bilgilerin KKİS Üzerinden İşlenmesi

Eğitim bilgileri e-okul sistemine eklenemeyen adaylar için ise alternatif bir yöntem önerilmektedir. Bu adaylar, eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmelidirler. Daha sonra https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu bilgileri seçip onaylamaları gerekmektedir. Onaylama işlemi için son tarih yine 28 Haziran 2024 saat 16.00 olarak belirlenmiştir.

Editör: Havva Andırır