2024-2025 eğitim yılı üniversite tercih işlemleri 25 Temmuz 2024 tarihinde başlamıştı. Başlangıçta 2 Ağustos 2024 olarak belirlenen tercih süresi, adayların talepleri doğrultusunda uzatıldı. Yeni tercih bitiş tarihi olarak 4 Ağustos 2024 belirlenmiştir. Bu tarihe kadar adaylar tercihlerini güncelleyebilir veya değiştirebilir. Tercih sürecinin son gününe kadar yapılan değişiklikler geçerli olacaktır, bu nedenle adaylar son dakikada bile tercihlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, tercih süreci tamamlandıktan sonra açıklanacaktır. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulamasından duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet üzerinden yapılan duyurular, sonuç bilgileri için tebliğ hükmündedir.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Genel yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar ÖSYM’ye bildirilecektir. Bu kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme süreci, ön kayıtla öğrenci alınan programlar için geçerli olmayacak ve sadece kontenjan açığı bulunan programlarda gerçekleştirilecektir. Ek yerleştirme işlemi için tercih ücreti 80,00 TL olarak belirlenmiştir. Ek yerleştirme için başvuran adaylar, ücretlerini yatırmazlarsa tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemi dışında tutulacaktır.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

Özel Durumlar ve Muafiyetler

Ek yerleştirme ücretinden şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ve gazi çocukları muaf tutulacaktır. Bu muafiyetler, ÖSYM Yönetim Kurulu'nun 14.01.2019 tarihli kararı gereğince uygulanacaktır.

Editör: Havva Andırır