Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşlar, benzine ve mazota yapılan son zamların ardından tepkilerini dile getirdi. Özellikle çiftçiler, artan mazot fiyatları nedeniyle tarım yapmanın güçleştiğini belirterek, eski günlere özlem duyduklarını ifade ettiler.

Mazot Zamlarından En Çok Kim Etkilendi?

Kadirli’deki çiftçiler, artan mazot fiyatlarının tarımsal faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Çiftçi Soner Cankurt, son zamların çiftçiyi zor duruma soktuğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Son zamanlarda bu zamlardan dolayı çiftçinin hali perişan. Mazota ise her gün zam geliyor, sürekli olarak. Vatandaş olarak çok şikayetçiyiz. Çıkarttığımız ürün geçen senekinin altında. Mazota her gün zam, gübreye zam. Çiftçilik yapılmaz oldu artık bu memlekette."

ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 13 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 13 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

Eski Günlere Dönme Talebi

Kadirli'deki vatandaşlardan Hüseyin Çalar, artan yakıt fiyatları karşısında eski günlere dönmeyi düşündüklerini belirtti: "Eski günlere döneceğiz. Bir at arabası alacağız, at arabasının en azından mazotu yok, benzin yok. Eski günler yine bundan iyiydi. Şimdi 200 liralık mazot alıyorum, nereye gidip geleceğim ben bununla? Ne yapalım yani, binmeyelim mi? Ne yapalım?"

Editör: Murat Serdar Yıldız