Düğün sezonuna girilmesiyle birlikte evlilik yolunda olan çiftler, düğün masraflarını araştırmaya başladı! Düğün salonu fiyatları 2024 yılında geçtiğimiz yıla göre %200’e yakın oranlarda zamlandı. 

Bilindiği üzere Osmaniye'de pek de fazla düğün salonu yok. Bu da Osmaniye'nin düğün salonu fiyatlarının büyükşehirlerle yarışmasına sebep oluyor. 

Osmaniye düğün salonları fiyat listesi 2024 yılı için işletmeler tarafından yayınlanıyor. Maliyetlerin oldukça yüksek olduğu düğün etkinliği için ek olarak farklı masrafların da çıkabilmesi söz konusu… Bu konuda özellikle Osmaniye yemekli düğün fiyatları merak ediliyor. Konuyla ilgili güncel bilgileri sizler için derledik…

FİYATLAR BİR HAYLİ YÜKSEK

En İyi Düğün Hazırlıkları Listesi

Türkiye’de özellikle pandemi sonrası yaşanan döviz fiyatlarının yükselmesi, beraberinde birtakım maliyetlerin artmasıyla birlikte enflasyonun da yükselmesini sağladı. Fiyat artışının en çok görüldüğü ürün ve hizmet gruplarından birisi ise düğün sektöründe gerçekleşiyor. 

OSMANİYE'DE DÜĞÜN NE KADARA MÂL OLUYOR 

Evlilik yolunda bütçeleri sarsan önemli kalemlerden birisi olan düğün maliyeti, mekanların fiyat politikalarına ve etkinlik özelliklerine göre farklılık içeriyor. Örneğin Osmaniye'de yemekli düğün ücreti,  yemeksiz düğün paketlerine göre çok daha pahalıdır. Ancak detaylı bir araştırmayla Osmaniye'de uygun düğün salonlarını bulabilir, bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Osmaniye geleneklerinde yemekli düğünden ziyade, misafirlere evde yemek verildikten sonra salona geçilmesi düğün salonu maliyetini düşürüyor. 

Osmaniye'de standart hizmet alabileceğiniz, 350-500 kişilik düğün salonu fiyatı yaklaşık olarak 80.000 TL civarındadır.

Daha geniş mekân tercih edenler için Osmaniye'de düğün salonu fiyatlarının 100.000 TL – 200.000 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Osmaniye'de Engelliler Haftası Kapsamında Temsili Askerlik Töreni Osmaniye'de Engelliler Haftası Kapsamında Temsili Askerlik Töreni

KIR DÜĞÜN SALONU 

Evlilik öncesi hazırlık sürecinde çiftler, türlü maliyetler ile karşılaşabiliyorlar. Özellikle düğün salonu tercihi, bu maliyetlerin en önemli kısmını oluşturmaktadır. Birçok çift, kır düğün salonunda düğün yapma hayali kurarken, bir yandan fiyatları da merak ediyor. Osmaniye kır düğün salonu fiyatları 2024 listesini sizler için araştırdık.

Osmaniye kır düğün salonları, mekânın kalitesine, yerine ve hizmet kalitesine göre değişmekle birlikte ortalama olarak 70.000 TL ile 120.000 TL arasındadır.

DİĞER MASRAFLAR 

Osmaniye'de düğün salonu ücretlerine yazımızda değindik. Peki ya Osmaniye'de yapılacak bir düğünün diğer masrafları nelerdir? 

Fotoğraf/Dış Çekim : Osmaniye'de yapılan bir düğünü ölümsüzleştirmek için gelinlik ve damatlıkla çeşitli pozlar verilerek albüm oluşturuluyor. Bu çekimler için doğal ortamlar veya platolar seçilebiliyor. Platolarda çekim yaptırmak isteyenler fotoğrafçıya 5.000 tl ile 10.000 tl arası ücret ödemektedir. Plato ücreti ise platonun konum ve dizaynına göre 3.000 ile 8.00 tl arasında değişiklik göstermektedir. 

Araç Süsleme: Düğünlerin olmazsa olmazı gelin arabalarını süsletmek de bir maliyettir. Gelin arabası Osmaniye'deki hemen hemen her çiçekçide süslenebilir. Gelin arabası süslemenin maliyeti ise istenilen parçalara göre 2.000 ile 4.000 tl arasında değişiklik göstermektedir. 

Kuaför: Gelinin ve damatın düğün günü görünüm bakımları için kuaföre gitmesi neredeyse zorunludur. Osmaniye'de damat traşı 600 tl gelin başı ve makyajı ise gidilen yere göre 1.000 tl ile 8.000 tl arası değişiklik gösterebilmektedir. 

Zaytung Blog - Ortalama Bir Düğünü Minimum Hasarla Atlatma Rehberi...

Harçlık: Bütün masrafların ardından damadın cebinde bir miktar para olması gerekmektedir. Yol kesme, bıçak kesmiyor, kapı açılmıyor gibi gelenekselleşmiş para alma yöntemleri vardır. Düğünü olacak damadın düğün günü cebinde en az 5.000 tl olması gerekmektedir.