Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27-28-29 Haziran tarihli hava durumu raporunda, Osmaniye ve çevresindeki iller için sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Haziran ayının ortasında yaşanacak bu beklenmedik hava durumu, vatandaşların dikkatli olmasını gerektiriyor.

Osmaniye’de Sağanak Yağış Bekleniyor

Osmaniye’de yerel olarak sağanak yağışların ve gök gürültülü sağanakların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmezken, sağanak yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı öngörülüyor. Vatandaşların, ani su baskınları ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları isteniyor.

Osmaniye’de Beyaz Eşya ve Elektrikli Ev Aletlerinde Yeni Trend: Alo Spot 1 Yıl Garantili Ürünlerle Hizmette Osmaniye’de Beyaz Eşya ve Elektrikli Ev Aletlerinde Yeni Trend: Alo Spot 1 Yıl Garantili Ürünlerle Hizmette

Diğer İllerde Hava Durumu

Kars ve Ağrı

Kars ve Ağrı’nın güney kesimlerinde de yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Bu bölgelerde de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hakkari ve Van

Hakkari ve Van’ın doğu kesimlerinde de sağanak yağışlar etkili olacak. Yerel olarak görülecek bu yağışlar, zaman zaman gök gürültülü sağanak şeklinde kendini gösterecek.

Iğdır ve Hatay

Iğdır’ın güneyi ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde de benzer şekilde sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde de hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik öngörülmüyor.

Türkiye Genelinde Hava Durumu

Marmara ve Ege Bölgeleri

Marmara ve Ege Bölgelerinde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bu bölgelerde yağış öngörülmüyor ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu olması öngörülüyor. Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Bu bölgede yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz’de az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz’de yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Kars, Hakkari, Ağrı’nın güneyi, Iğdır’ın güneyi ve Van’ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bu bölgede yağış beklenmiyor ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Osmaniye ve Çevresindeki İllerde Vatandaşlara Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Osmaniye ve çevresindeki illerde yaşayan vatandaşları, ani su baskınları, yıldırım düşmesi ve sel gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle açık alanlarda bulunan ve seyahat eden vatandaşların, hava durumu raporlarını takip ederek önlem almaları önemle tavsiye ediliyor.

Editör: Zeliha YAKUT