Osmaniye'de Gençlik Doğada Buluştu; Ormanlar Temizlendi Osmaniye'de Gençlik Doğada Buluştu; Ormanlar Temizlendi

26 Ekim Cumartesi günü Dernek üyeleri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilen Kongrenin divan başkanlığını eski milletvekili Suat Önal’ın yaptı. Divana sunulan liste, üyelerin oybirliğiyle göreve seçildi. OSKED yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Talip Kazgı, İzzettin Kanat, Ahmet Yılmaz, İbrahim Cuma ve Mustafa Yeydem. 

Untitled 2024 10 28T164515.253

Açılış ve yoklamanın ardından divan başkanı Suat Önal açılışta yaptığı konuşmada, bu kadar değerli insanların oluşturduğu Derneğin Sanat, Kültür ve Edebiyat alanında faydalı ve güzel çalışmalar yapacağına inandığını belirterek, OSKED’e üye olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Untitled 2024 10 28T164507.637

Yeniden göreve seçilen kurucu başkan Talip Kazgı ise yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi; Osmaniye’miz şair, yazar ve sanat insanları bakımından çok bereketli. Bu insanlarımızın birikimlerinin ve eserlerinin topluma ve yeni nesillere aktarabilmesi için sorumluluk aldık. Bir araya gelmekten hem güç hem de güzellik ortaya çıkacağına inanıyoruz. Dernek olarak bizler, tüm değerlerimizin yozlaştığı şu zamanda milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak topluma fayda sağlamak istiyoruz. Hiç kimseyle ve hiç bir kurumla rakip olmadıklarını dile getiren Kazgı, ilerleyen zamanlarda çok farklı etkinlikler yapacaklarını ifade etti.   

Untitled 2024 10 28T164456.379

Bazı üyelerin, faaliyetlerin rahat yapılabileceği bir Dernek binasının acilen ayarlanması gerektiğini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından, Ozan Ali Tülüceoğlu’nun bağlamayla seslendirdiği türküler ve şairlerin okuduğu şiirlerle coşkulu bir muhabbet ortamına dönüşen kongre fotoğraf çekimleriye sona erdi.

Editör: Havva Andırır