Öğretmen İl Dışı Tayin Başvuruları Ne Zaman Bitecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere bu yıl ikinci kez tanınan il dışı yer değiştirme başvuruları başladı. 11 Temmuz 2024 tarihinde açılan başvuru ekranı üzerinden öğretmenler, il dışı tayin başvurularını yapabiliyor. Peki, bu başvurular ne zaman sona erecek?

Öğretmenöğrenci

Öğretmen İl Dışı Tayin Başvuruları Nasıl Yapılır?

Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacaktır. Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Öğretmenler, başvuru formunda kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı gibi bilgilerini kontrol ederek gerekli düzeltmeleri eğitim kurumu veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden talep edebilirler.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

Öğretmenöğrencimeb

Öğretmen İl Dışı Tayin Atama Süreci Nasıl İşler?

Başvurular 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 16.00'ya kadar yapılabilir. Atamalar ise öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup, başvurular 18 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanacaktır. Başvurusu onaylanan öğretmenlerin ilişkileri 19 Temmuz 2024 tarihinde kesilecektir.

Öğretmenöğrenci01

Öğretmenler Kaç Tercih Yapabilir?

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Ayrıca, 41’inci seçenek olarak bir il tercih etme hakkı verilecektir. Bu seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre atanacaklardır.

Öğrenci796413

Öğretmen İl Dışı Tayin İçin Kimler Başvurabilir?

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevli olup 2 Eylül 2024 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna döneceklerini beyan eden öğretmenler, kadrolarının olduğu ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca, yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenler de belirlenen şartları sağlamaları kaydıyla başvuruda bulunabilirler.

Meb84351602

Öğretmen İl Dışı Tayin Başvuru Süreci Nasıl Tamamlanır?

Başvurular, eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. Öğretmenler, başvuru süresi içinde görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vererek yer değiştirme başvurusunu iptal ettirebilirler.

Editör: Murat Serdar Yıldız