Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Gündem programında önemli bir açıklamada bulundu. Görür, Bingöl, Karlıova ve Erzincan arasında büyük bir deprem riskinin mevcut olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, bu bölgede meydana gelebilecek depremin büyüklüğünün en az 7.4 olarak öngörüldüğü ifade edildi. Prof. Dr. Görür, "Depremin ürettiği periyot durmuş durumda. Bu durum, depremin eli kulağında olduğunu gösteriyor. Eğer gerçekleşirse, 7’nin üzerinde ve çok yıkıcı olacaktır" dedi.

EGM Bekçi alımı 2024: Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte Bekçi alımı başvuru şartları EGM Bekçi alımı 2024: Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte Bekçi alımı başvuru şartları

Tunceli'de Deprem Beklentisi Nedir?

Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'de de bir deprem beklentisinin bulunduğunu dile getirdi. Görür, Tunceli'nin, Erzincan’ın doğusunda yer alan Karlıova ile Bingöl arasındaki Yedisu Fayı'nın etkisi altında olduğunu belirtti. Bu fay hattının Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucu olduğunu ve bu bölgenin deprem üretebileceğini vurguladı. Tunceli'deki yetkililere bu konuyu ilettiğini ve uyarılarda bulunduğunu ifade etti.

Bingöl-Göynük Arası Deprem Riski Ne Düzeyde?

Görür, Bingöl ve Göynük arasında da bir deprem riskinin yüksek olduğunu belirtti. Bu bölgedeki depremin büyüklüğünün 7 civarında olabileceği öngörülüyor. 1866 yılında yaşanan son büyük depremin ardından bu bölgedeki fay hattının hâlâ aktif olduğunu belirten Görür, "Bu fay hattı güneybatıya doğru devam ederse, Palu, Elazığ, Malatya ve hatta Hatay'a kadar uzanabilir" şeklinde konuştu.

20 Şubat Depremlerinin Etkileri Nelerdir?

Prof. Dr. Görür, 20 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen depremlerin, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesindeki faylara enerji transfer etmiş olabileceğini ifade etti. Bu enerjinin, bu bölgedeki potansiyel bir büyük depremin tetikleyicisi olabileceğini öne sürdü.

Editör: Havva Andırır