KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak? KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınav Giriş Belgesi TIKLA: KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Muratpaşa Belediyesi’nin, öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) ve Destek Eğitim Merkezleri’ne kayıt başvuruları başladı. Bu merkezler, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler ve ilk-ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için eğitim desteği sağlıyor.

MURGEM’e Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?

MURGEM için ön kayıt başvuruları Kızılsaray Mahallesi’ndeki MURGEM binasında alınıyor. Başvuru için adayların, 1 adet vesikalık fotoğraf, öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi ve ikametgah belgesi sunmaları gerekiyor. Kesin kayıt sınavı ise 7 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak.

Destek Eğitim Merkezlerine Başvurular Nasıl Yapılacak?

Zeytinköy, Ermenek ve Memurevleri’nde bulunan ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik Destek Eğitim Merkezleri için ön kayıt süreci 24 Haziran Pazartesi günü başladı. Kontenjanla sınırlı olan bu merkezlere başvuruların Eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Başvuruların yoğun ilgi görmesi halinde kontenjanlar hızlıca dolabilir.

Başvurular Nerede Alınıyor?

Başvurular, MURGEM binasında ve Destek Eğitim Merkezleri’nin bulunduğu Zeytinköy, Ermenek ve Memurevleri'nde alınıyor. Muratpaşa Belediyesi’nin bu eğitim merkezleri, öğrencilere destek sağlamak amacıyla hizmet veriyor ve çeşitli eğitim fırsatları sunuyor.

Eğitim Merkezlerinin Sağladığı Destekler Nelerdir?

Muratpaşa Belediyesi tarafından yürütülen bu eğitim merkezleri, öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sunuyor. MURGEM, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik programlar düzenlerken, Destek Eğitim Merkezleri, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik eğitim faaliyetleri sunuyor. Bu merkezler, öğrencilere ek dersler, rehberlik hizmetleri ve sınavlara hazırlık desteği gibi çeşitli eğitim imkanları sağlıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız