Murat Yakın, Türk asıllı İsviçreli eski millî futbolcu ve başarılı bir teknik direktördür. Futbolculuk kariyerinde ve teknik direktörlük serüveninde önemli başarılara imza atmış olan Yakın, şu anda İsviçre millî futbol takımı'nın başında bulunmaktadır.

Murat Yakın Kimdir Aslen Nereli Türk mü?

Murat Yakın, 15 Eylül 1974 tarihinde İsviçre'nin Basel şehrinde doğmuştur. Hakan Yakın adında bir kardeşi de futbolcu olarak tanınmaktadır. İsviçre Süper Ligi ve Bulgaristan Birinci Ligi şampiyonlukları gibi başarılarla da kariyerini zenginleştirmiştir.Murat Yakın, futbolculuk kariyerine 1992 yılında İsviçre'nin Grasshopper Club Zürich takımında başlamıştır. Daha sonra VfB Stuttgart, Fenerbahçe, 1. FC Kaiserslautern gibi takımlarda forma giymiş ve FC Basel'e dönmüştür. FC Basel'de geçirdiği yıllar boyunca önemli başarılar elde etmiş ve İsviçre Süper Ligi ve İsviçre Kupası şampiyonlukları yaşamıştır. Toplamda 274 maçta 47 gol kaydetmiştir.

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Kaçıncı Favori Oldu ve Bu Oranlar Takımların Şampiyonluk Şansını Nasıl Etkiliyor? UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Kaçıncı Favori Oldu ve Bu Oranlar Takımların Şampiyonluk Şansını Nasıl Etkiliyor?

Murat Yakın0011

Murat Yakın Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

İsviçre millî takımı formasını 49 kez giyen Murat Yakın, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da takımının kadrosunda yer almıştır. Millî takım kariyeri boyunca 4 gol atmış ve ülkesini uluslararası arenada temsil etmiştir.

Murat Yakın544545

Murat Yakın'ın Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük alanında da başarılı bir geçmişi olan Murat Yakın, Concordia Basel, FC Thun, FC Luzern gibi İsviçre kulüplerinde görev yapmıştır. Ayrıca FK Spartak Moskova tecrübesi de bulunmaktadır. 2021 yılından itibaren İsviçre millî takımının başında olan Yakın, 2022 Dünya Kupası elemelerinde önemli başarılar elde etmiş ve takımını turnuvaya taşımıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız