Murat Daltaban aslen nereli kimdir kaç yaşında?

Tam adı Murat İsmail Rauf Daltaban olan ünlü oyuncu, 5 Mayıs 1966 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk olarak Ankara Konservatuarı'nın Opera bölümünde yarı zamanlı olarak eğitim gören Daltaban, daha sonra ODTÜ'de Maden Mühendisliği bölümüne başladı, ancak bu eğitimi yarım bırakarak Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Murat Daltaban Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

Murat Daltaban'ın oyunculuk kariyeri, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda 14 yıl boyunca görev almasıyla başladı. Daltaban’ın beyaz perdedeki ilk rolü, “Babam Askerde” adlı yapımda oldu. Bu filmle sinema dünyasına adım atan Daltaban, çeşitli tiyatro, dizi ve sinema projelerinde yer alarak geniş bir izleyici kitlesi kazandı.

Murat Daltaban Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Aldı?

Murat Daltaban, "Kanunsuz Topraklar" dizisindeki "Malik" karakteriyle dikkat çekmiş ve diziden ayrılması hayranlarını üzmüştü. Yeni projelere hazırlanan Daltaban, "Duy Beni" isimli dizinin kadrosuna katıldı. Oyuncunun kariyerinde öne çıkan bazı yapımlar şunlardır:

Lucas Torreira ve Devrim Özkan çifti evleniyor mu? Evlilik tarihleri netleşti mi, çift 2024 futbol sezonu arasını mı bekliyor? Lucas Torreira ve Devrim Özkan çifti evleniyor mu? Evlilik tarihleri netleşti mi, çift 2024 futbol sezonu arasını mı bekliyor?

Kanunsuz Topraklar
Arıza
Kardeş Çocukları
Çoban Yıldızı
Kördüğüm
Poyraz Karayel
Eski Hikâye
Şubat
Ağır Roman Yeni Dünya
Fatmagül'ün Suçu Ne?
Hicran Yarası
Gece Gündüz
Menekşe ile Halil
Pars: Kiraz Operasyonu
Hırsız Polis
Yürek Çığlığı
Salkım Hanım'ın Taneleri
Cumhuriyet

Editör: Murat Serdar Yıldız