Kahverengi Ekmek Tarifi: Evde Lezzetli ve Sağlıklı Ekmek Yapmanın Kolay Yolu

Ssd

Bu tarif, tam buğday unu ve aktif kuru maya ile yapılan kahverengi ekmek içindir. Ekmek, 450 gram tam buğday unu, 5 gram deniz tuzu, 20 gram pekmez, 8 gram aktif kuru maya ve isteğe bağlı olarak susam veya haşhaş tohumu ile hazırlanır.

Koyekmegi2

Malzemeler:

  • 450 gram tam buğday unu
  • 5 gram deniz tuzu
  • 20 gram pekmez
  • 8 gram aktif kuru maya
  • Kalıbı yağlamak için kanola, ayçiçek gibi tatsız sıvı yağ
  • İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı susam veya haşhaş tohumu
  • Cvcv

Hazırlanışı:

Somer Şefin börek tarifi parmakları ısıtıyor, çıtır ve lezzetli börek tarifi için püf nokta Somer Şefin börek tarifi parmakları ısıtıyor, çıtır ve lezzetli börek tarifi için püf nokta
  1. Büyük bir kapta un ve tuzu karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta pekmez 150 mililitre ılık su ile karıştırın. Ardından maya ekleyin ve kap sıcak bir yerde 5 dakika kadar sıvı kremsi bir köpük hâlini alana kadar bekleyin.
  3. Aktifleşen maya karışımı una ekleyin. Maya kabına 275 mililitre ılık su koyularak kabın dibinde kalan maya da suya karıştırılıp tekrar una ekleyin.

Dfgdf

  1. Bir spatula yardımıyla un ve sıvı karıştırılarak hamur hâline getirilir. Hamur, yoğurulamayacak kadar ıslak olacak.
  2. Baton bir kalıp yağlanır ve hazırlanan ekmek hamuru kalıba alınır. İsteğe göre üzerine susam, haşhaş tohumu serpilir.
  3. Hamura temas etmesine izin vermeyecek şekilde bir bezle kalıbın üstü örtülür ve sıcak bir yerde 15-25 dakika kadar kabarmaya bırakılır. Fırın 230 C’ye ısıtılır.
  4. Hamur neredeyse kalıbı aşacak kadar kabardığında kalıp fırının orta rafına yerleştirilir.
  5. 20 dakika pişirildikten sonra fırın sıcaklığı 200 C’ye düşürülüp 30 dakika daha pişirmeye devam edilir.
  6. Kalıp fırından çıkarılıp ters çevrilerek ekmeğin tabanına vurulduğunda ekmeğin içi boş ses çıkarana kadar pişirilir. Oda sıcaklığında iyice sarılmış halde saklanırsa 3 güne kadar tazeliğini korur.
  7. Hazırlayan :Ayten ÇAKAR

Afiyet olsun!