Fransa'nın güneyindeki Gard bölgesinde yer alan bir kuyuda dışkı kaynaklı bakterilerin tespit edilmesi, Nestle grubuna bağlı Perrier markasına ait iki milyon şişe suyunun imha edilmesine neden oldu.

P E R R I E R L I M E G L A S S 300Ml X 24

PERRİER MADEN SUYUNDAKİ TEHLİKE

Bu durum, Mart ayında Fransa'yı etkileyen Monica fırtınası ve ardından yaşanan şiddetli yağışlarla ilişkilendiriliyor. Nestle, kuyunun uygun bir zamanda yeniden faaliyete geçeceğini belirtse de bu olay, Perrier maden suyunun güvenilirliği ve kalitesi konusunda endişeleri artırdı.

Akdeniz diyeti listesinde neler var? Nasıl beslenmeli? Akdeniz diyetinde tavuk yenir mi? Akdeniz diyeti listesinde neler var? Nasıl beslenmeli? Akdeniz diyetinde tavuk yenir mi?

45B6Dafe Fe9A 48B4 B1Be 724B6E83

PERRİER MADEN SUYUNDAKİ TEHLİKE

Perrier maden suyu, dünyanın dört bir yanında sıklıkla tüketilen ve sağlık açısından faydalı olduğu bilinen bir içecektir. Ancak son zamanlarda farklı markalara ait maden sularıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştır.

23Fdcf82155951.5D14Ae6Cd8D42

PERRİER MADEN SUYUNDAKİ TEHLİKE

İsviçre'deki Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğu açıklanmış ve tüketilmemesi önerilmiştir. Bunun yanı sıra Fransa'da, Nestle grubuna bağlı Perrier markasına ait maden suyunda dışkı ve insanda bulunan bakteri tespit edilmiştir.

188

PERRİER MADEN SUYUNDAKİ TEHLİKE

Fransız yetkililer, söz konusu kuyudan su alımının durdurulmasını talep etmiş ve bu durum Perrier markasına ait iki milyon şişe maden suyunun imha edilmesiyle sonuçlanmıştır. Kuyunun 100 yıldır hizmet verdiği ve daha önce herhangi bir soruna rastlanıp rastlanmadığı da merak konusu olmuştur.

189

PERRİER MADEN SUYUNDAKİ TEHLİKE

Maden suları genellikle içerdikleri mineraller ve faydalı özelliklerle bilinirler. Bunlar arasında sodyum, kalsiyum, florür, magnezyum, potasyum, bikarbonat, iyodür, klörür ve demir gibi elementler yer alır.

19E40A18179739.562C5704Aaeff

Ancak Perrier markasının yaşadığı bu olay, tüketicilerin maden suları hakkında daha dikkatli olmalarını ve güvenilir kaynaklardan temin etmelerini sağlamıştır.