Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşanan şiddet olayı, toplumda büyük infial yarattı. 71 yaşındaki Melek Başkan, evinde boynundan ve ayaklarından iple bağlı olarak bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla yapılan bildirim sonrası olay yerine ulaştı. Melek Başkan, salonda darbedilmiş halde bulunarak hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından eşi Soner Başkan, şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugünkü Altın Fiyatları 7 Eylül 2024: Çeyrek Altın ve Gram Altın Kaç TL Oldu? Altın Alış/Satış Fiyatları Ne Durumda? Bugünkü Altın Fiyatları 7 Eylül 2024: Çeyrek Altın ve Gram Altın Kaç TL Oldu? Altın Alış/Satış Fiyatları Ne Durumda?

Şiddetle Mücadelede Yenilikler ve İhbaların Önemi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay sonrası yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli adımlar atıldığını vurguladı. Elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli şiddet vakalarını önlediklerini belirten Yerlikaya, geçen yıl elektronik kelepçe kapasitesini artırarak 1500'e çıkardıklarını ifade etti. Ayrıca KADES uygulamasının önemine değinen Yerlikaya, uygulamanın hayata geçirildiği günden bu yana 6 milyon 597 bini aşkın kişi tarafından indirildiğini ve 1 milyon 219 bin ihbarın hızla değerlendirilip güvenlik birimlerince müdahale edildiğini aktardı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Güçlendirilen Birimler

Emniyet ve jandarma teşkilatlarında kadına yönelik şiddetle mücadele birimlerinin sayısının 1287'ye yükseltildiğini belirten Yerlikaya, bu birimlerin etkin bir şekilde çalıştığını ve şiddet olaylarına karşı hızlı müdahale sağladıklarını dile getirdi.

Editör: Havva Andırır