Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak'ta gerçekleştirilen operasyonla PKK/KCK-HPG'nin sözde konsey yöneticilerinden Şevger Çiya kod adlı Sedat Aksu etkisiz hale getirildi. Örgüt, Aksu'nun konumu nedeniyle etkisiz hale getirilmesini uzun süre gizledi ancak daha sonra Sedat Aksu'nun ölümünü kabul etmek zorunda kaldı.

MİT'İN OPERASYONUYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik kaynaklarına göre, Sedat Aksu'nun Türkiye'ye karşı planlanan eylemlerin talimatını 2016 yılında Suriye'nin kuzeyinde verdiği MİT tarafından tespit edildi. Aksu'nun Irak'ın Gara bölgesinde PKK/KCK Genel Cephane Sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği belirlendi. MİT, saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi ve Aksu adım adım izlendi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİSTLERE MÜHİMMAT SAĞLADI

Saha ajanları, Aksu'nun örgüt üst yönetiminden aldığı talimatla Pençe-Kilit harekât bölgesinde eylem hazırlığında olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat sağladığını tespit etti.

ÖRGÜTÜN KIRSAL KADROSUNA 1998 YILINDA KATILDI

Şevger Çiya kod adlı Sedat Aksu, örgütün kırsal kadrosuna 1998 yılında katıldı. 2000 yılında Şırnak ve çevresinde güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılarda yer aldı. 2001 yılında Irak'ın Haftanin alanına geçti. 2004'te tekrar yurt içine geçen Aksu, 2007 yılında Hâkî Karaer Akademisinde eğitim almak için Irak'ın kuzeyine geçti.

IRAK'TA HPG KONSEYİ İÇİNDE GÖREV YAPTI

2009'da Irak'ın Kandil bölgesinde örgüt mensuplarına eğitim verdi. 2014'te Irak'ın Gara bölgesinde HPG Konseyi'nde görevlendirildi. En son Irak'ta HPG Konseyi içinde sözde yönetici düzeyinde faaliyet gösteriyordu.