Mine Tugay, 28 Temmuz 1978'de Konya'da dünyaya geldi. Babası subay olan Mine Tugay, çocukluğunu ve gençliğini farklı şehirlerde geçirdi. Yeni Levent Lisesi'ni tamamladıktan sonra oyunculuk kariyerine adım attı. 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu'nda Büyük Kulaklı Küçük Ayı adlı oyunla sahne deneyimine başladı ve aynı yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimine başladı.

KARİYERİNDEKİ İLK ADIMLAR VE TİYATRO OYUNLARI

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nü kazanan Tugay, konservatuvardan mezun olduktan sonra Semaver Kumpanya'da tiyatro oyunlarında rol almaya başladı. 2003 yılında Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği Onikinci Gece ve Kuşlar Meclisi oyunlarında başarılı performansıyla dikkat çekti.

TELEVİZYON VE SİNEMA KARİYERİ

2004 yılında televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde de boy göstermeye başlayan Mine Tugay, Adı Aşk Olsun dizisi ve Gönül Yarası filmi ile geniş kitleler tarafından tanındı. Aynı yıl Semaver Kumpanya'da Işıl Kasapoğlu ve Bülent Emin Yarar rejisiyle Mem ile Zin adlı oyunda da rol aldı.

REKLAM FİLMLERİ VE POPÜLER DİZİLER

Tugay, kariyerinde önemli bir yere sahip olan reklam filmlerinde de boy gösterdi. "Beko Plazma TV", "Eti Çay Keyfi", "Anadolu Bank", "Bosch Çamaşır Makinası", "Ecobella Home", "Bosch Logixx 8 Çamaşır Makinası" gibi markaların reklamlarında yer aldı. TV dizilerinde de başarılı performans sergileyen Mine Tugay, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Medcezir gibi yapımlarda da izleyici karşısına çıktı.

ÖDÜLLER VE BAŞARILAR

Kariyeri boyunca birçok tiyatro oyununda, dizi ve filmlerde başarılı performanslarıyla dikkat çeken Mine Tugay, Geleneksel Nazım Günleri'nde, Yılmaz Onay tarafından okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında da gönüllü olarak rol almaktadır. 2013 Antalya Televizyon Ödülleri'ni Engin Hepileri ile birlikte sunmuştur.

Aldatmak 69. Bölüm fragman çıktı mı (yeni tanıtımı) ATV izleme linki var mıdır? Aldatmak 69. Bölüm fragman çıktı mı (yeni tanıtımı) ATV izleme linki var mıdır?

SON DÖNEM PROJELERİ

Son olarak, atv'de yayınlanan Kalp Hırsızı dizisinde Kenan Ece ile başrolü paylaşan Mine Tugay, başarılı performansıyla dikkat çekti. Star TV'de yayınlanan Medcezir dizisinde de rol alan Mine Tugay, kariyerine büyük bir başarı ile devam etmektedir.
Mine Tugay, oyunculuk kariyerindeki başarılarıyla Türk televizyon ve sinema dünyasında önemli bir yere sahiptir. Hem tiyatro sahnelerinde hem de kamera karşısında gösterdiği performanslarla izleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not almaktadır.