Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Annesi Semra Boyacı ve babası İsmail Boyacı'nın ilk çocuğudur. Bir erkek kardeşi olan Musab Hüseyin Boyacı ile birlikte büyüyen Boyacı, doğuştan iki kolu olmadan ve kalça çıkıklığı ile dünyaya gelmiştir.

Sümeyye Boyacı'nın Eğitim ve Spor Kariyeri Nasıldır?

Sümeyye Boyacı, ilkokul eğitimini özel bir okulda tamamlamış ve ayaklarıyla yazı yazmayı öğrenmiştir. 4,5 yaşındayken ayaklarıyla resim yapmaya başlamış, bu yeteneği yüzme sporuna olan ilgisini de etkilemiştir. 2008 yılında yüzmeye başlamış ve eğitmeni Çiğdem Abaza tarafından sadece 12 saatte yüzme öğrenmiştir. 2013 yılında antrenör Mehmet Bayrak ile çalışmaya başlamış, 2016 yılında Berlin’de düzenlenen 30. Uluslararası Alman Şampiyonası’nda 50 m sırtüstü gençler B S5 kategorisinde altın madalya kazanmıştır. 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde 8. sırada yer almıştır.

Atletico Madrid-Valencia maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Atletico Madrid-Valencia maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Atletico Madrid-Valencia maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Atletico Madrid-Valencia maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Sumeyye Boyaci Kimdir Nereli Kac

Sümeyye Boyacı'nın Uluslararası Başarıları Nelerdir?

Ağustos 2018'de Dublin'de düzenlenen Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazanan Boyacı, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda aynı kategoride gümüş madalya elde etmiştir. 2022 Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda ise 50 m sırtüstü S5 kategorisinde 41.58'lik derecesiyle dünya şampiyonu olmuştur.

Sumeyye Boyaci Kimdir Nereli Kac (1)

Sümeyye Boyacı'nın Eğitim Durumu ve Gelecek Hedefleri Nelerdir?

2022 yılında Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nden ikincilikle mezun olan Boyacı, Paris 2024 Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürmektedir. Gelecek hedefleri arasında Olimpiyatlar’da madalya kazanmak ve Türkiye'yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek bulunmaktadır.

Sumeyye Boyaci Kimdir Nereli Kac (2)

Sümeyye Boyacı'nın Barbie Bebeği Olması Ne Anlama Geliyor?

2020 yılında Barbie markası, Sümeyye Boyacı'yı Türkiye'den bir rol model olarak seçmiştir. Boyacı, bu fırsatı, Olimpiyatlar'da Türkiye'yi altın madalya ile temsil etmek için bir ilham kaynağı olarak kullanmayı hedeflemektedir.

Editör: Havva Andırır