Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Mehmetçikler tarafından yapılan operasyonda Dergele ve Miska köylerinde çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirildiğini, 2 PKK'lı teröristin de silahlarıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Operasyonda Ele Geçirilenler

2 adet M-16 piyade tüfeği
2 adet termal dürbünü
10 adet şarjör
109 adet mühimmat
1 adet AK-47 piyade tüfeği
1 adet termal dürbün
12 adet şarjör
89 adet mühimmat
1 adet Çek VZ 58 tüfeği
1 adet hafif makineli tüfek
10 adet el bombası
97 adet şerit üzerinde 7,62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı
Çok miktarda 5,56 mm silah mühimmatı
3 adet tabanca şarjörü
EYP yapımında kullanılan malzemeler
3 adet termal silah dürbünü
2 adet el dürbünü
1 adet silah dürbünü
1 adet gündüz görüş dürbünü
7 adet el telsizi
Ve çok sayıda muhtelif malzeme

Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşında? Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Nerede Şehit Oldu? Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşında? Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Nerede Şehit Oldu?

Msb1

Operasyonun Detayları

Mehmetçikler, PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinde işgal ettiği Dergele ve Miska köylerinde arama ve tarama faaliyetlerini sürdürdü. Dergele'de bir sehpa üzerinde iki namlulu ÇNRA lançer sistemi bulundu. Lançer sisteminin tuzaklandığı belirlenirken, METİ timleri düzeneği başarıyla imha etti. Sivil halkın bahçe ve mülklerine zarar vermemek için hassas davranan Mehmetçik, arama sırasında meskun mahalle girmemeye özen gösterdi. Teröristler tarafından tuzaklanan evlerdeki patlayıcılar ise temizlendi. Teröristlerin diğer köylerde de sivilleri kalkan yaparak evlerini ve bahçelerini patlayıcılarla tuzakladığı tespit edildi. Dergele köyünde yapılan arama ve taramada çok sayıda silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirilirken, Dergele ve Miska köyleri arasında 2 PKK'lı terörist de silahlarıyla etkisiz hale getirildi.

Mühimmat5454

MSB'den yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi

"Teröristler tarafından sivilleri kalkan olarak kullanma ve evlerini patlayıcılarla tuzaklama taktiği, bölge halkının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır."
"Mehmetçiklerimiz, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve bölgede huzur ve güvenliğin sağlanacağına dair mesajını vermektedir."
Bu operasyon, Mehmetçiklerin terörle mücadeledeki kararlılığını ve bölgedeki terör unsurlarına karşı sımsıkı bir takipte olduğunu göstermektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız