Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Milli Muharip Uçak KAAN'ın ikinci uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu. İkinci uçuşunda 14 dakika havada kalan KAAN, 10 bin feet irtifaya ve 230 knot hıza ulaştı.

KAAN PROJESİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İKİNCİ UÇUŞ

SSB tarafından yapılan açıklamada, KAAN'ın ikinci uçuşunun başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın muharip uçak ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak KAAN Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu uçuş, Türk savunma sanayiinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

SSB BAŞKANI HALUK GÖRGÜN'DEN AÇIKLAMA

KAAN'ın ikinci uçuşunu gerçekleştiren test pilotları ve proje ekibiyle bir araya gelen SSB Başkanı Haluk Görgün, şu ifadeleri kullandı:

Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, evli mi ve hayatı Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, evli mi ve hayatı

"Heyecanlıyız, aynı zamanda gururluyuz. Türk havacılık tarihinin ve Türk savunma sanayinin önemli günlerinden bir tanesine daha şahitlik ettik. İnsanlı savaş uçağımız bugün ikinci uçuşunu yaptı, ilk uçuşunu 21 Şubat'ta tamamlamıştı. İlk uçuşta uçuş öncesi planlanan uçuşu başarıyla gerçekleştirmişti. Bugün yine o ilk uçuş sonrası elde edilen veriler değerlendirildikten, analiz edildikten sonra ikinci uçuş hazırlıkları tamamlandı ve bu sabah da ikinci uçuşumuzu gerçekleştirdik. Yine ilk uçuş gibi çok başarılı bir uçuş oldu. Bu uçuşta elde edilen veriler tüm ekip tarafından değerlendirilecek ve sonraki uçuşlar için hazırlıklar devam edecek. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, emeği geçen tüm çalışanlarımıza mühendislerimize, pilotlarımıza, test pilotlarımıza teşekkür ediyoruz, milletimize hayırlı uğurlu olsun."

KAAN'IN ÖNEMİ VE GELECEĞİ

Milli Muharip Uçak KAAN, Türk savunma sanayiindeki yerli ve milli üretim hamlelerinin önemli bir örneğini oluşturuyor. KAAN'ın gelecekteki uçuşları ve performansı, Türk savunma sanayiinin gelişimine ve ülkenin savunma kabiliyetlerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.