Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları konusunda önemli bir açıklama yaptı. Bakan Tekin, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenler için yeni bir atama sürecinin başlatılacağını duyurdu.

Bayan Ogretmen 1

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Gerçekleşecek?

Bakan Tekin'in açıklamasına göre, mazerete bağlı yer değişikliği başvurularında tercih ettikleri okullara atanamayan öğretmenler için yeni bir başvuru süreci açılacak. Bu öğretmenler, 22-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden atama başvurularını yapabilecekler. Başvuruların tamamlanmasının ardından, atama sonuçları 26 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak ve öğretmenler yeni görev yerlerine atanacak.

Öğretmen İl Dişi Tayi̇n Başvurusu

Mazeretli Öğretmenlerin Atama Süreci Nasıl İşleyecek?

Mazerete bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunan ve tercih ettikleri okullara atanamayan öğretmenlerin, mağduriyet yaşamamaları adına, bulundukları ildeki diğer eğitim kurumlarına atamaları gerçekleştirilecek. Bakan Tekin, bu sürecin öğretmenlerin taleplerini karşılamak ve onların huzurlu bir çalışma ortamına sahip olmalarını sağlamak amacıyla yürütüldüğünü belirtti.

Öğretmenöğrenci

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Açıklamaları Neler İçeriyor?

Bakan Tekin, öğretmenlerin taleplerini mümkün olduğunca karşılamanın, Milli Eğitim Bakanlığı olarak öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. 2024 yılı yaz tatili sürecinde mazerete bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin atamalarını gerçekleştirdiklerini belirten Tekin, tercih ettikleri okullara yerleşemeyen öğretmenler için ise ek bir atama sürecinin planlandığını ifade etti.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Öğretmenöğrenci01

Bakanlık olarak öğretmenlerin huzurlu ve mutlu bir ortamda çalışmasını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Tekin, eğitim camiasına bu önemli atamaların hayırlı olmasını diledi.

Öğretmen Atamaları

Öğretmenler İçin Önemli Tarihler

Öğretmenlerin mağduriyetini önlemek adına başlatılan bu süreçte, 22-23 Ağustos 2024 tarihlerinde atama başvuruları alınacak. 26 Ağustos 2024 tarihinde ise atama sonuçları açıklanacak ve öğretmenler yeni görev yerlerine atanacaklar. Bu süreç, öğretmenlerin taleplerinin karşılanması ve daha mutlu bir çalışma ortamı sağlanması adına büyük önem taşıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız