İnternette Sorun Mu Var? Banka ve Havayolu Sistemleri Çöktü Mü?

19 Temmuz 2024 tarihinde, birçok internet kullanıcısı ve çeşitli sektörler internete erişimde ve hizmetlerde aksaklıklar yaşadı. Bu sorunlar, Türk Hava Yolları, bankalar ve hastaneler gibi pek çok kuruluşu etkiledi. Microsoft çöktü mü, neden internete giremiyorum? Banka sistemleri, havayolu ve hastane sistemlerinde neden aksaklık yaşanıyor?İşte detaylar...

Internet212121

Microsoft Çöktü Mü?

Microsoft'ta global bir sorun yaşandığı kullanıcılar tarafından bildirildi. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’ta yaşanan arıza, birçok sektörü olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları, bankalar, hastaneler gibi birçok şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesinti yaşandı.

Starlink MINI'nin Fiyatı ne kadar, Türkiye Starlink MINI'nin Fiyatı kaç TL? Starlink MINI'nin Fiyatı ne kadar, Türkiye Starlink MINI'nin Fiyatı kaç TL?

Microsoft...212155

Microsoft'tan Açıklama Geldi

Microsoft, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “Biz hafifletici önlemler almaya devam ederken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler görülüyor” dedi. “Hizmet Bozulması” başlıklı bildiride, kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulamalarına ve hizmetlerine erişimde zorluk yaşadığını belirtti. Şirket, sorunu çözmeye çalışırken bazı kullanıcıların Microsoft 365'e yalnızca salt okunur modda erişebildiğini açıkladı. “Bu olayı en yüksek öncelik ve aciliyetle ele almaya devam ederken, bozulmuş durumda olan Microsoft 365 uygulamaları için kalıcı etkiyi ele almaya devam ediyoruz” denildi.

Bankalarrrr121221

Denizbank'tan Açıklama

Denizbank'ta da teknik aksaklık yaşandığı açıklandı. Mobil bankacılıkta sorunlar olduğu belirtilirken, bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Arsiv Turk Hava Yollari Thy 03 1024X683

THY'den Açıklama

Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerinde global çapta meydana gelen teknik aksaklık nedeniyle biletleme, check-in ve rezervasyon işlemlerinde sorunlar yaşandığını duyurdu. THY'den yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışmaktadır. Güncel gelişmeler için X mecrasındaki @TK_HelpDesk hesabımızı takip edebilirsiniz" denildi.

Genel Durum

Microsoft’ta yaşanan bu global sorun, internet erişiminde ve çeşitli sektörlerde büyük aksaklıklara neden oldu. Kullanıcılar, Microsoft 365 ve diğer hizmetlere erişimde zorluk yaşarken, bankalar ve havayolu şirketleri gibi birçok kurum da hizmet kesintileri ile karşı karşıya kaldı. Microsoft ve diğer ilgili kurumlar, sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız