Aralıklı oruç diyetini popüler hale getirmesiyle bilinen İngiliz kamu yayıncısı BBC'nin sağlık yayınlarının sunucusu Dr. Michael Mosley, tatil için bulunduğu Yunanistan'ın Sömbeki Adası'nda kayboldu. BBC'de yer alan habere göre, Sömbeki Belediye Başkan Yardımcısı, Atina'dan bir helikopterin arama kurtarma çalışmaları için havalandığını açıkladı.

Arama ve Kurtarma Operasyonu Sürüyor

Yunan polisi, Dr. Mosley'in Çarşamba günü eşini sahilde bırakarak adanın merkezine doğru yürüyüşe çıktığını belirtti. 67 yaşındaki Mosley'in telefonunun, kayıp olduğunu bildiren eşiyle birlikte kaldıkları yerde bulunduğu bildirildi.

Yerel Makamlar ile İşbirliği

Yerel bir Facebook grubunda Dr. Mosley'in mavi şapkalı, polo tişörtlü ve şortlu yakın zamanda çekilmiş bir fotoğrafıyla birlikte kayıp olduğuna dair bir çağrı yayınlandı. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, yaşanan kayıp durumuna ilişkin olarak, "Yerel makamlarla temas halinde kalarak destek olmaya devam ediyoruz" dedi.

Dr. Mosley'in kaybolması, hem BBC izleyicileri hem de sağlık dünyasında büyük bir endişe yarattı. Arama kurtarma çalışmalarının en kısa sürede sonuçlanması umuluyor.