Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. İşte ayrıntılar...

Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor?

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde, yağışların zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar Hangi Yönlerden Esecek?

Meteoroloji raporlarına göre, rüzgar genel olarak kuzeyli yönlerden esecek. Ancak öğle saatlerinden itibaren Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olacak.

MasterChef 2024 kim kazandı, kimler üst tura çıktı? 5 Temmuz 2024 MasterChef Türkiye finale kalanlar kim? MasterChef 2024 kim kazandı, kimler üst tura çıktı? 5 Temmuz 2024 MasterChef Türkiye finale kalanlar kim?

Hangi İller İçin Uyarılar Yapıldı?

Meteoroloji, kuvvetli yağış beklenen Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Ordu, Rize, Trabzon ve Ardahan ile kuvvetli rüzgar beklenen Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa için "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde yaşayan vatandaşların, yağış ve rüzgar etkilerine karşı dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Nasıl Seyredecek?

Hava sıcaklıklarının, batı bölgelerde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Batı bölgelerde artan sıcaklıklar nedeniyle, özellikle öğle saatlerinde dikkatli olunması ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için gerekli önlemlerin alınması öneriliyor.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım