"Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak" "Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak"

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mersin Vali Yardımcılığı görevine atanan Murat Çağrı Erdinç, önceki görev yeri olan Aksaray'dan Mersin'e atanarak yeni görevine başladı.

Murat Çağrı Erdinç Kimdir?

1975 yılında Ankara'da doğan Murat Çağrı Erdinç, eğitim hayatına Ankara'da başlamış ve Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden İktisat bölümünden mezun olmuştur. Kaymakamlık sınavını kazanarak 2004 yılında Antalya Kaymakam Adayı olarak devlet memuru olarak göreve başlamıştır. Mesleki kariyerine Kırıkkale, Eskişehir ve diğer illerde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunarak başlamıştır. Yurt dışında eğitim için Fransa'da bulunan Franche-Comtê Üniversitesi'nde dil eğitimi almış ve ileri düzey Fransızca diploması olan DALF C1'i almıştır.

Mesleki Kariyeri ve Görevleri

Kaymakam olarak görev yapmış olduğu iller arasında Denizli, Tunceli, Malatya, Giresun, Çankırı, Avanos ve Çorum bulunmaktadır. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından Aksaray Vali Yardımcısı olarak atanmış, kısa bir süre sonra Mersin'e Vali Yardımcısı olarak atanmıştır.

Editör: Havva Andırır