31 Mart 2024 yerel seçimlerinde beklediği sonucu alamayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçim sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye genelinde oy oranlarında 3,7'lik bir düşüşle 6. sıraya gerileyen İYİ Parti, istediği sonucu elde edemedi. Akşener'in basın toplantısında yaptığı konuşmanın satır başları şu şekilde:

Demokrasinin temel ilkesi milletin seçimlerle iradesini yansıtmasıdır. İYİ Parti olarak bu ilke doğrultusunda hareket ettik ve milletimizin iradesine saygı gösterdik. Bu seçimlerde milletimiz, bir il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplamda 31 yerde İYİ Parti'ye destek vererek bize güvendi. Bu destek için milletimize teşekkür ediyoruz.

Seçim sonuçları henüz netleşmeyen bazı yerlerde de büyük bir mücadele veren tüm başkanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca, tüm parti örgütlerimize de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bu seçimlerde, milletimizin iki büyük siyasi güç arasında sıkıştığını ve bu durumdan sıkıldığını gördük. Seçimlere katılımın az olması da dikkate alınması gereken bir konudur.

Milletimiz bu seçimlerle iktidara net bir mesaj verdi. Adaletsizliğe ve hak gasplarına artık yeter dedi. Sayın Erdoğan'a da artık zorunlu olarak düzeltme yapması gerektiğini gösterdi. Biz zaten kendisini daha önce defalarca uyarmıştık. Tencere, her iktidarı sallar demiştik.

MİA başvurusu 2024 ne zaman, başvuru başladı mı? Nereden MİA başvuru yapılır? MİA başvurusu 2024 ne zaman, başvuru başladı mı? Nereden MİA başvuru yapılır?

Akşener'in bu açıklamaları, İYİ Parti'nin seçim sonuçlarına ilişkin ilk resmi değerlendirmesidir. Akşener, önümüzdeki dönemde partisinin politikalarını ve stratejilerini revize ederek yeni bir döneme hazırlanacaklarını da belirtti.