Emekli  Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili olarak önümüzdeki hafta başında açıklama yapacaklarını belirtti. Güler, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanun teklifi hakkında düzenlediği basın toplantısında, en düşük emekli maaşlarına ilişkin çalışmanın detaylarını paylaşacaklarını söyledi.

Emekli Para 1

Seyyanen Zam Olacak mı?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı en düşük emekli aylığına yapılacak olan düzenlemenin detaylarında. En düşük emekli maaşının artırılması için hükümet tarafından çalışmalar yürütülüyor. Ancak tüm emeklilere seyyanen zam yapılması şu an için gündemde değil. İddialara göre en düşük emekli maaşının 12 bin TL ile 12 bin 500 TL civarında. Ancak olması gereken rakam 15 bin TL’ye yükselmesi ve asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasındaki farkın kapatılmasıdır. Burada en güçlü senaryo ise 12 bin TL ile 12 bin 500 TL aralığı olabilir.

Dilruba Kayserilioğlu'na Özgür Özel'den Destek, Hükümetten Tepki: Cevdet Yılmaz ve Ömer Çelik’ten Sert Açıklamalar Dilruba Kayserilioğlu'na Özgür Özel'den Destek, Hükümetten Tepki: Cevdet Yılmaz ve Ömer Çelik’ten Sert Açıklamalar

Para11-1

Zamlı Maaşlar Bu Ay Yetişir mi?

SSK emeklileri ayın 17’si itibarıyla maaşlarını almaya başlıyor. Zamlı maaşların bu ayki ödeme takvimine yansıyıp yansımayacağı konusunda ise belirsizlik sürüyor. Zam oranının belirlenmesi ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi, maaşların ödeneceği tarihlerde bir değişiklik yaratabilir.

paraparapara

Emeklilik İçin Bu Yıl Avantajlı mı?

Bazı şartları yerine getirenler emeklilik hesaplamaları yapmaya başladı. Bu yıl emekli olmanın mı yoksa 2025’i beklemenin mi daha avantajlı olacağı ise kişisel durumlara göre değişiklik gösterebilir. Konuyla ilgili uzmanlar, emeklilik planlaması yaparken dikkatli olunması gerektiğini ve güncel düzenlemeleri takip etmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Para Emekli MaasPara Emekli Maas

Tahminler ve Beklentiler Neler?

Bu en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL’nin bir miktar artırılması ve en düşük emekli maaşı alan önemli bir kısmın bundan faydalanmasına yönelik bir çalışmadır. Ancak olması gereken rakam 15 bin TL’ye yükselmesi ve asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasındaki farkın kapatılmasıdır.

Paralar8569874231

Tüm Emeklilere Seyyanen Zam Mümkün mü?

Seyyanen zam şeklinde bir çalışma şu an itibarıyla mevcut değil. Enflasyon karşısında en fazla ezilen kesim, en düşük emekli maaşı alanlardır. Bu nedenle sadece en düşük emekli maaşı alan kesime yönelik bir çalışma olduğu belirtiliyor. Tüm emeklilere seyyanen zam yapılmasına dair bir düzenleme ise şu an için bulunmamaktadır.

Editör: Murat Serdar Yıldız