Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin eş ve aile birlikteliği, sağlık, can güvenliği gibi mazeretlere bağlı olarak gerçekleştirdiği il dışı tayin işlemlerini tamamladı. 13-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları sonucunda, öğretmenlerin tayin sonuçları açıklandı. Peki, bu sonuçlar nasıl öğrenilir?

Mazeret Tayini Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Öğretmenler, mazerete bağlı il dışı tayin sonuçlarını MEBBİS veya personel.meb.gov.tr siteleri üzerinden sorgulayabilirler. Bu sayfalarda, başvuruda bulunan öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değişiklikleri ve atama sonuçlarına ulaşmak mümkündür.

Mazeret Tayini Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

Milli Eğitim Bakanlığı, 16 Ağustos 2024 tarihinde mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yer değiştirme işlemlerinin büyük çoğunluğunun hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirildiği belirtildi. Tercihleri doğrultusunda yer değişikliği yapamayan öğretmenler için ise yeni bir çalışma planlandığı ifade edildi.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

İlişkin Kesme İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Atama sonuçları açıklanan öğretmenlerin ilişik kesme ve tebligat işlemleri, 19 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu tarihten itibaren öğretmenler, yeni görev yerlerine ilişkin işlemlerini tamamlayabilirler.

Editör: Havva Andırır