2024 yılı için öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvurular, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) MEBBİS sistemi üzerinden alınacaktır. Bu süreç, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç duydukları değişiklikleri yapabilmeleri için önemli bir fırsat sunmaktadır.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

Başvurular Nasıl ve Nereye Yapılır?

Öğretmenler, mazerete bağlı yer değiştirme başvurularını iki aşamalı olarak yapacaklardır. İlk aşamada, 1-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında, belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildireceklerdir. Ön başvurusu onaylanan öğretmenler, ikinci aşamada 10-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında tercih başvurusunda bulunabileceklerdir. Başvuru işlemleri MEBBİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Yer değiştirme atamaları 16 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerin ayrılma işlemleri ise 19 Ağustos 2024 tarihinde başlayacaktır. Bu tarihler, öğretmenlerin yeni görev yerlerine geçiş sürecini planlamaları açısından önem arz etmektedir.

Editör: Havva Andırır