Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, öğretmenlerin eş ve aile birlikteliğine bağlı iller arası yer değiştirme başvuruları 13 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak ve 15 Ağustos 2024 saat 16:00’da sona erecek. Başvurular, MEBBİS ve PERSONEL MEB sistemleri üzerinden Elektronik Başvuru Formu doldurularak gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Yer değiştirme başvurusu yapacak öğretmenlerin şu şartları karşılaması gerekmektedir:

ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak? ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 4. maddesinin üçüncü fıkrası doğrultusunda halen sözleşmeli olarak görev yapan veya 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atanmış ancak 30 Eylül 2024 itibarıyla üç yıllık çalışma süresini doldurmayan öğretmenler, eşleriyle aynı ilde görev yapmak üzere başvuruda bulunabilir.
31 Aralık 2024 itibarıyla Bakanlık resmi eğitim kurumlarında en az bir yıl görev yapmış olmak şarttır.
Eşlerin karşılıklı olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Eşlerden birinin başvuruda bulunmaması durumunda diğer eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
Eşlerden biri 31 Aralık 2024 itibarıyla bir yıllık görev süresini tamamlamamışsa, diğer eş başvuruda bulunabilir.
Eşler, yer değiştirme başvurusu sonucunun olumsuz olması durumunda aile birlikteliğini başka bir ilde sağlama seçeneğini tercih edebilirler.

66B9Ede3481B65014B09079C (1)

Atama Tarihleri Ne Zaman?

Atama sonuçları 22 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak olup, sonuçlar personel.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Atama sonuçlarının açıklanmasının ardından öğretmenler 23 Ağustos 2024 tarihinde mevcut okuldan ilişiklerini keseceklerdir.

İlişik Kesme ve Yer Değiştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Yer değişikliği yapılan öğretmenlerin kararnameleri, görev yaptıkları ve değişikliğin gerçekleştiği il’e sistem üzerinden gönderilecektir. Görevden ayrılma işlemleri, kararnamelerin gönderilmesinin ardından gerçekleştirilecektir.

Editör: Havva Andırır