21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen Bursluluk sınavının sonuç tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Öğrenciler şimdi başarı puanlarını öğrenmek için geri sayıma başladılar. Peki, bursluluk sınav sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak?

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK VE NASIL ÖĞRENİLECEK?

Bursluluk sınavı sonuçları, öğrencilerin merakla beklediği bir konu. Sonuçların açıklanacağı tarih ve nereden öğrenileceği ise önemli detaylar arasında yer alıyor. Sonuçlara ilişkin detaylar şöyle:

Bursluluk sınavı sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi olan http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

Eğitim Camiası Tek Yürek: Şiddete ve Eğitim Sorunlarına Karşı Güçlü Tepki! Eğitim Camiası Tek Yürek: Şiddete ve Eğitim Sorunlarına Karşı Güçlü Tepki!

BURS BAŞVURULARI VE BAŞLANGIÇ TARİHİ

Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince dağıtılır. Bursluluk sınavını kazanarak okula kayıt yaptıran öğrencilerin bursları, Ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlanır.

Bursluluk sınavını kazanarak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler ise, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un ilgili maddesi gereğince bursluluktan yararlanamazlar.